Ceylanpınar?da karne sevinci

Ceylanpınar İlk ve Orta Öğretim Kurumlarında öğrenciler okullarında öğretmenleri ve velileri ile coşkulu bir şekilde karne sevincini yaşadılar.

EĞİTİM 18.06.2013 08:38:24 2123 0
Ceylanpınar?da karne sevinci
Öğrenciler, geride bıraktıkları 2012-2013 eğitim öğretim yılının 1. döneminde Rasulayn’da yaşanan iç karışıklık yüzünden kimi zaman ara vermek zorunda kaldıkları eğitim sürecini 2. dönem kesintisiz ve huzurlu bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu ifade ettiler.
Törenlere katılan Ceylanpınar Kaymamı İbrahim Çenet, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı ve veliler çocukları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar.
Ceylanpınar’ın yaklaşık üçte bir nüfusuna denk gelen toplam öğrenci sayısı 23.472 öğrencinin bugün bir çok ilçe nüfusundan büyük olduğunu ve bu halihazır çağ nüfusunun eğitim olanağından eksiksiz faydalanmasını gerektiğini belirten Ceylanpınar Kaymakamı İbrahim Çenet,  2013 yılında ilçemizde toplam 17 adet yeni ilkokul, ortaokul ve lise inşa edeceklerini ifade etti. Yeni eğitim yılında hizmete girecek toplam 450 dersliğin Ceylanpınar’ın eğitimine büyük bir rahatlık getireceğini de ifade eden Çenet,  bu konuda katkı veren Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Abdulkerim Gök ve Mehmet Akyürek’e ayrıca teşekkür etti. Kaymakam Çenet,  özellikle öğrencilerden yaz tatillerinde bol bol kitap okumalarını  ve dinlenmelerinin tatillerini verimli geçirmeleri bakımından verimli olacağını belirti.