Ceylanpınar?da Kadın Kursiyerlerden İş-Kur ile Sosyal Hizmetlere Tepki

Ceylanpınar?da 50?ye yakın kadın kursiyerler, kurs paralarını alamadıkları için İş-Kur ile Sosyal Hizmetleri protesto ettiler.

GÜNCEL 5.05.2015 13:57:13 1629 0
Ceylanpınar?da Kadın Kursiyerlerden İş-Kur ile Sosyal Hizmetlere Tepki
Ceylanpınar’da iddialara göre; İş-Kur 50 kursiyer kadını meslek edindirme kursuna kaydını aldı. Fakat aradan geçen 3 aya rağmen bir türlü girişleri yapılamadı. Girişleri yapılmadığından dolayı kursiyerlerin aylık alacağı 400 Lira da hesaplarına yatmadı.

Ceylanpınar Sosyal Hizmetler Müdürü Ramazan Beşkat, 50 kadının kurs başlangıcında kimlik bilgilerinin alındığını, fakat hiç bir kursiyere paranın ödeneceğinin garantisi verilmediğini söyledi. Beşkat ‘’Kurs başlangıcında 50 kursiyerimize eğitim verileceğini duyurduk. Duyurular üzerine 50 kadının kursa kaydını aldık. Fakat kayıt alınırken bile, kadınlara kesin ücret verilecek sözünü vermedik. Fakat İş-Kur yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucu, 50 kursiyerimizin girişleri bugün itibariyle yapılmış, önümüzdeki aydan itibaren ise kurs maaşları hesaplarına yatacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa İş-Kur Müdürlüğü Kurs Servisi Şefi Ahmet Kürek ise, 50 kursiyerin resmi olarak 3 aylık bir sürede müdürlük bünyesinde hiçbir kayıtlarının olmadığını, Ceylanpınar’da Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli arkadaşların sorumluluğu altında bir konu olduğunu savundu.

Kursiyer işi ile ilgilenen İş-Kur memurunun işi aksattığı ve kurum değişikliği alsancak escortiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde göreve başladığı gerekçesiyle kursiyerlerin girişlerinin yapılmadığı bir başka iddia arasında.