Ceylanpınar?da İhaleye Çıkamayan Hastane

Ceylanpınar?da TOKİ tarafından 150 yataklı hastane yapılması için çalışmalar devam ederken, bir türlü ihalesi yapılamadı.

SAĞLIK 6.09.2014 11:16:07 1985 0
Ceylanpınar?da İhaleye Çıkamayan Hastane
Şanlıurfa’da, 2011 Yılında konuşulmaya başlanan ve 2015 yılında tamamlanacağı taahhüt edilen Şehir Hastanesinin ihale sürecinin başladığı belirtildi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4 yılda 400 proje arasında da yer alan en önemli projelerden biri olan Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile ilgili olarak ihale sürecinin başladığı açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada konuyla ilgili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Sağlık alanında en büyük yatırımın AK Parti döneminde olduğunu söyleyen Bakan Çelik; “Nüfus artış hızında Türkiye’de ilk sırayı alan Şanlıurfa’da her yıl 60 bine yakın yeni doğum gerçekleşiyor. Yoğun göç alan Şanlıurfa Suriyelilerle birlikte nüfusu 2 milyonu aştı. Bunu göz önünde bulunduran AK Parti hükümetleri Şanlıurfa’da çok ciddi sağlık yatırımları yaptı. Şu an 450 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Akçakale Devlet Hastanesi de şu anda bitme aşamasındadır. Suruç, Hilvan ve Ceylanpınar’a da TOKİ tarafından 150’şer yataklı hastane yapılması için çalışmalar devam ediyor. Şimdi de Şanlıurfa Merkezinde söz verdiğimiz 1.700 yataklı Şehir hastanemizle ilgili ihale süreci başladı. En kısa sürede ihale sürecini bitirip yapımına başlanacak” dedi.

2013’DE 14 İLDE TOPLU İMZA ATILDI, URFA UNUTULDU

Şanlıurfa’da AK Parti tarafından Şehir Hastanesi 4 yılda 400 proje kapsamında 2011 yılında vadedilmişti.  Ancak aradan geçen süre zarfında Hastane ile ilgili bir gelişme yaşanmazken 10 Eylül 2013’de 14 ilde 15 şehir hastanesinin imza töreni yapılmıştı. Şanlıurfa ise 14 il arasında yer almamış ihale sürecinin devam ettiği belirtilmişti.