Ceylanpınar`da her an ölme ihtimaliniz var!

Suriye`de bir savaş var, savaşın bu yakasında ise Türkiye. Son günlerde bu savaşın tanıkları olan hangi Ceylanpınarlıya dokunsanız bir ?ah` işitiyorsunuz. Onlara kulak verdiğinizde haksız olmadıklarını göreceksiniz.

GÜNCEL 2.08.2013 14:30:09 1766 0
Ceylanpınar`da her an ölme ihtimaliniz var!
Suriye'de uzun süredir yaşanan iç savaştan Türkiye'nin sınır kentleri de etkileniyor. O kentlerden biri olan Ceylanpınar’da vatandaş savaştan bire bir etkileniyor. Özgür Suriye Ordusu ile PYD güçlerinin çarpıştığı Rasulayn'da yaşananlar, Ceylanpınarlıları tedirgin ediyor. Sınır boyu uzanan evlerin tamamında kurşun izi var. Bir eve roket atar, diğer eve top mermisi, bir başka eve ise kaleşnikof mermisine rastlamak pekala mümkün. Genç, yaşlı, çocuk, delikanlı, esnaf, memur, asker, polis, çoban, öğretmen her kiminle konuştuysak, herkeste bir korku, endişe, çaresizlik, belirsizlik ve umutsuzluk hakim olduğunu gördük. Yani deyim yerindeyse 30 yıldır terör olaylarının yaşanmadığı ve terörizmin yıkamadığı Ceylanpınar'da büyük bir huzursuzluk var. 
HER AN BİR KÖR KURŞUNA KURBAN GİDEBİLİRSİNİZ
Ceylanpınar'da bir anne bebeğini emzirirken, bir baba market alışverişinde bulunurken, bir çocuk oyun parkında oynarken, bir muhabir haber anons ederken, bir öğretmen ders anlatırken, bir kadın evinin temizliğini yaparken ya da bir imam camide namaz kıldırırken her an serseri bir kurşunun hedefi olabilir. Nitekim de öyle oldu. Suriye'deki son çatışmalarda gencecik iki vatandaşımız, Suriye tarafından gelen kurşunların kurbanı oldu ve hayata veda ettiler. Yanı başımızdaki Suriye'den gelen kurşunlar şu ana buca escort sayısını tespit etmekte zorlandığımız birçok vatandaşımızın da yaralanmasına sebep oldu.
 
CEVAP ARANAN ÜÇ KRİTİK SORU
Biz de haber7 olarak, Esed'in katliam yaptığı Suriye'nin sıfır noktasındaki Ceylanpınar'ı masaya yatırdık. Tam da bu noktada ilçede yaşayan ve savaştan doğrudan zarar gören vatandaşlarla konuştuk. Ortaya ise cevap bulması gereken net üç soru çıktı:
 
SURİYE'DE YAŞANANLAR SAVAŞSA CEYLANPINAR'DAKİ NE?
Bunlardan birincisi Ceylanpınarlının savaştan dolayı ilçede yaşayanların psikolojisi bir daha nasıl düzelecek? İkincisi ise bu savaştan Ceylanpınarlı daha nasıl etkilenecek de devletimiz bir çare bulacak? Üçüncüsü ise, vatandaşların en çok da merak ettiği, eğer Suriye'de yaşananlar bir savaşsa, Ceylanpınar'da yaşananlar ne?
Ömer SÜT / Kanal7