Ceylanpınar?da Eğitimin İçler Acısı Hali

Ceylanpınar?da uzun yıllardır eğitim camiasının yönetim kademesinde olan birçok isim, yeni bir rotasyon ile görev yerleri değiştirildi. Vatandaşlar ise ?Emeklisi gelenleri emekli edin ki okullarda kadro açılsın, atama bekleyenlerin önü açılsın? diye konuş

EĞİTİM 25.07.2019 10:52:52 4816 0
Ceylanpınar?da Eğitimin İçler Acısı Hali

Bir öğretmenin emekli olması ile beraber görev bakımından işgal ettiği kadronun boşa çıkması ile birlikte yeni bir öğretmen ihtiyacını da beraberinde getirecek, yeni atamalar için bir umut ışığı doğacaktır. Zaten bu şekilde emekliliği gelmiş öğretmenlerin emekli olmaları ve yerlerini gençlere bırakması eğitime bir nefes bir canlılık kazandıracağı aşikardır. Okullarda en yenisi 30, en eskisi ise en az 45 yıllık öğretmen veya idareci olarak görev yapıyor. Sürekli yenilenen eğitim sisteminin yanı sıra ilçede son zamanlarda açılan çok sayıda okullarda daha genç ve daha dinamik yeni eğitimci ve idareci olmasına rağmen, bu buca escort eski isimlerin hala Ceylanpınar’da okullarda ve diğer eğitim birimlerinde görev alması vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor.

Vatandaşlar “Ben 45 yaşındayım, ilkokul dönemimde okulda okul müdürlüğümü yapan isimler şimdi ise çocuk, hatta torunlarımızın okul müdürlüklerini yapmakta. Yeni ve genç eğitimcilerin artık görev alması için bu isimlerin mutlak suretle emekli olup yerlerini genç eğitimcilere bırakmaları gerekiyor” diye konuştular.

Yeni atamaların olması, eğitim alanında yeni istihdam olması ve çocukların daha yeni eğitim öğretim alabilmesi için artık eski isimlerin emekliye ayrılması gerektiğini savunan atanamayan bir öğretmen ise “Onlar emekli olsun ki yerine gençler gelsin. Yeni yuvalar kurulsun, sokakta gelecek kaygısıyla bunalıma giren, babasından harçlık almaya utanan gençler artık bir yerleşsinler” dedi.

HABER:Musa KILINÇ