Ceylanpınar?da 6 ayaklı buzağı dünyaya geldi

Şanlıurfa?nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Boncuklu Mahallesinde yaklaşık 1,5 ay önce dünya ya gelen 6 ayaklı buzağı görenleri hayrete düşürüyor.

GÜNCEL 10.11.2015 10:46:52 1689 0
Ceylanpınar?da 6 ayaklı buzağı dünyaya geldi
Ceylanpınar ilçe merkezine yaklaşık 30 km. uzaklıkta bulunan Boncuklu Mahallesinde Abdürrezak Çalışkan’a ait inek geçtiğimiz günlerde doğum yaptı. Doğumun ardından aile buzağının 6 ayaklı olduğunu fark etti. Dünya ya gelen 6 ayaklı buzağıya mahalle sakinleri yoğun ilgi gösteriyor. 

6 ayaklı buzağıyı ilk gördüklerinde çok şaşırdıklarını belirten Çiftçi Hamit Çalışkan, ‘’Buzağı doğduğu zaman 6 ayaklı olduğunu gördük bizlerde bu durum karşısında üzüldük tuhaf olduk. Veterineri hekimi çağırdık, buzağının annesi doğumdan hemen sonra felç geçirdi. Veteriner hekim, buzağının ayaklarına bakarak kontrol etti. Buzağı büyüğü zaman diğer ayaklarının kendisi için büyük sorun olacağını ifade etti. Bu durum için ameliyatla alarak hiçbir sorun olmadan alınacağını bizlere bildirdi. Buradan bir çağırıda bulunmak istiyorum, kendine güvenen hayır sahibi bir veteriner varsa buzağımızın ameliyatını yapacakları buraya davet ediyorum. Hayr severlerin yardımlarını bekliyoruz’’ dedi.

4 yıldır Boncuklu Mahallesinde sınıf öğretmenliği yapan Vakkas Çukurtarla ise, ‘’Bizde böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyoruz. Cenabı Allah’ın hikmeti. 4 ayak 6 ayaklı hayvan doğuyor bunlar ibret almamız için vesilelerdir aslında. Cenabı Allah bizlere şunu söylemek istiyor. ‘’Sizi 4 ayaklı hayvanları 6 ayaklı yarata bilirim 2 ayaklı insanı ayaksızda yarata bilirim’’ Cenabı Allah bizlere bu şekil ibretlik olaylar gösteriyor. Önemli olan böyle bir durumlarda ders almamız, kendimize çeki düzen vermemiz. İnşallah cenabı Allahın hikmetleriyle sıhhatleriyle ibret alırız. Ben 1,5 ay önce gördüm çok şaşırdım. Cenabı Allah yaratıyor sanatından sual olunmaz. Buda cenabı Allahın Salih isminin bir ibretidir tecellisidir’’ifadelerinde bulundu.

Ayrıca duyanların merak ettiği 6 ayaklı buzağıyı çevre köylerden görmeye gelenlerde oluyor.