Ceylanpınar?da 285 Personel İllere Dağıtıldı

Suriye?de çıkan iç savaş sonrasında Ceylanpınar?a gelen mülteciler, Telhamut Çadırkente yerleştirildi. Uzun süredir kendilerine ayrılan alanlarda yaşayan Suriyeliler,

YEREL 29.08.2019 13:09:25 2207 0
Ceylanpınar?da 285 Personel İllere Dağıtıldı

çadırkentin kapanmasıyla farklı il ve ilçelere göç ederken, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne bağlı personellerin kaderi konuşulmaya başlandı. Çadırkentde çalışan teknik, itfaiye, tercüman, şoför, güvenlik ve temizlik personellerin akıbetinin ne olacağı belirsizliğini korurken, konuyla ilgili olarak İl Göç İdaresi’nden karar çıktı.

Alınan karara göre; çadırkentde görev alan personeller, farklı illerdeki görev yerlerine dağıtıldı. Ceylanpınar’da 285 personelin farklı illere gideceği öğrenilirken, görev süresinin ise 6 ay olacağı kaydedildi.

AKSAK: CEYLANPINAR’DA KALMALARI BİZİM HEDEFİMİZDİR

Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak, görevlendirme kararının Bakanlığın aldığı bir karar olduğunu ifade etti. Aksak “Bu karar neticesinde bir zorunluluktan dolayı yerleri değiştirildi. Bu arkadaşların öncelikle Ceylanpınar’da kalması bizim hedefimizdir. Devletimizin planlamaları olabilir, devletimizin planlamalarına saygımız sonsuzdur her zaman için. Onlar da zaten bunu ifade ediyorlar, devletin vereceği her yerde görev yapmaya hazır olduklarını söylediler. Ama biz, özellikle bir Ceylanpınarlı Belediye Başkanı olarak bu arkadaşların hem Ceylanpınar ekonomisine katkılarından dolayı, hem de Ceylanpınarlı olmalarından dolayı burada kalmalarından yanayız. İnşallah devlet büyüklerimizle bu konuyu istişare edeceğiz. Burada kalmaları için elimizden gelen azami gayreti göstereceğiz” dedi.

KAMP ÇALIŞANLARINDA KARAMSARLIK SÜRÜYOR

 

İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne bağlı çalışan personeller, nerede olursa olsun çalışmaya razı olduklarını belirterek “Bizim sıkıntımız; Gittiğimiz bölgede kalacak mıyız, sürekli mi kalacağız, 6 aydan sonra geri gelebilecek miyiz? Gittiğimiz yerlerde, bize verilen yaklaşık 2 bin lira gibi bir ücret alıyoruz, bu ücretle ailemizi nasıl geçindireceğiz? Sıkıntılarımız bu yöndedir. Bunlar iyileştirilirse ya da çareler üretilirse, elbette ki bizim için her yer aynıdır, görevimizi en iyi şekilde ifa edeceğiz” diye konuştular.