Ceylanpınar`a Yeni Hastane İçin Son Viraj...

Yıllardır Ceylanpınar`ın en büyük ve en acil ihtiyaçlarından biri olan yeni hastane için Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili kişisel facebook hesabından müjdeli haberi verdi.

GÜNCEL 27.12.2016 23:07:56 2275 0
Ceylanpınar`a Yeni Hastane İçin Son Viraj...
Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar Facebook hesabından yaptığı açıklamada Ceylanpınar Devlet Hastanesi için yer tahsisinin yapıldığı ve belirlenen yerde inşa çalışmalarının başlaması için TOKİ'ye tahsis edildiğini duyurdu. Edinilen bilgilere göre yeni yapılacak olan Ceylanpınar Devlet Hastanesi için TOKİ konutları arkasında bulunan mevkide 26 dönümlük alan ayrıldı. İhale aşamasında olan hastanenin 150 yataklı olacağı öğrenildi.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meçlisinde konuşan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, 150 yataklı Ceylanpınar Devlet Hastanesinin çözüme kavuştuğunu ve 2017 mart ayında temeli atılacağını ifade etmişti.
Geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa'yı ziyaret eden Sağlık BAkanı Recep Akdağ ile bir görüşme gerçekleştiren Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'da, ilçede bulunan Suriye'liler ile birlikte ilçe nüfusunun ciddi anlamda arttığına işaret ederek mevcut hastanenin ihtiyaca artık cevap vermedğini ve ilçeye acil olarak yeni bir hastane yapılması için Sağlık Bakanına görüş bildirmişti.