CEYLANPINAR "KIRMIZI ÇİZGİ"SİNİ ÇEKTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne vurgu yapmak amacıyla hayata geçirilen 'kırmızı çizgi' uygulaması Şanlıurfa'da başladı.

YEREL 30.03.2021 15:53:00 1676 0
CEYLANPINAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" paylaşımıyla tanıttığı yeniliğin ilk uygulaması Ceylanpınar'da yapıldı. Yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak ve geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “30 MART’TA KIRMIZI ÇİZGİMİZİ ÇEKİYORUZ” uygulaması Sınırın sıfır noktası Ceylanpınar'da gerçekleştirildi.
Ceylanpınar İlçe Kaymakamı Cüneyt Caner, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Uzundağ, İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve Milli Eğitim Müdürüğü ekipleri ve öğrencilerle beraber uygulamaya yapıldı.

Trafiğin kırmızı çizgisi yayalar

"Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sözleri ile başlayan trafikte yaya önceliği seferberliği yeni bir uygulamayla devam ediyor.

Işıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyanacak. Böylece sürücülere ''Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir'' mesajı verilecek. 

Yaya geçitlerindeki "kırmızı çizgi" uygulaması ile birlikte trafik denetimleri de artırılacak.

Haber : Musa KILINÇ


Anahtar Kelimeler: CEYLANPINAR "KIRMIZI ÇİZGİ" ÇEKTİ