CEYLANPINAR KİLİTLİ PARKE İLE ÖRÜLÜYOR

.

YEREL 2.02.2021 11:14:00 1157 0
CEYLANPINAR KİLİTLİ PARKE İLE ÖRÜLÜYOR

Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, dağınık bir yerleşime sahip olan ilçede, bu dağınıklığa paralel olarak yol ihtiyacının da fazla olduğunu belirterek, “Göreve geldiğimiz günden beri önceliklerimiz arasında olan yol yapım çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Çetin kış koşullarına rağmen beraberindeki heyetle birlikte köyleri ziyaret eden, yol çalışmalarına ilişkin ilgili ekipten bilgi alan, köy muhtarı ve köy halkına hane ziyaretlerinde bulunan Başkan Feyyaz Soylu, hem hal hatır sordu, hem de hizmetlerine ilişkin bilgiler verdi.

Yukarı Polatlı Mahallesi’nde de muhtar Mehmet İpek ve köy halkı ile görüşen Başkan Soylu, yolun medeniyetle eş anlamlı olduğunu belirterek, “İlçemiz dağınık bir yerleşime sahip. Dolayısıyla da daha fazla yola ihtiyaç duyuluyor. Fen İşleri ekiplerimiz hava şartları elverdiği sürece merkezden en uzak mahallelere kadar kilitli parke döşeme çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Yol çalışmalarının bir program dahilinde ilerlediğini belirten Başkan Soylu, “Ulaşmadığımız, yol sorununa el atmadığımız tek bir mahallemiz yok. Başlattığımız kilitli parke taşı döşeme seferberliği sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın endişesi olmasın kışın çamur, yazın toza onları asla esir etmeyiz” diye konuştu.

MUHTARDAN “KÖY YOLU” AÇIKLAMASI

Bu arada, Ceylanpınar İlçesinin Yukarı Polatlı Mahalle Muhtarı Mehmet İpek ise, köylerinde bir ambulansın çamura saplanıp, traktörle çekilmek zorunda kaldığı iddialarının doğru olmadığını belirten bir paylaşımda bulundu.

Muhtar Mehmet ipek, sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve gerçekle bağdaşmayan paylaşımları hayretle karşıladıklarını belirterek, yaptığı sosyal medya paylaşımında, “doğru değil” dediği haberdeki iddialara açıklık getirdi.

İpek, yaptığı paylaşımda, şu bilgilere yer verdi:

“30.01.2021 tarihli köyümüze ait sosyal medya paylaşımı gerçeği yansıtmamaktadır. Bilindiği üzere genel olarak yağışlardan dolayı diğer köylerde olduğu gibi bizim köyümüzde de yollarımız stabilize olduğundan çamur oluşmaktadır. Bundan da kimseyi sorumlu tutamayız. Zaten Belediye Başkanımız Feyyaz Soylu, çok önceden bize köydeki stabilize yolların kilitli parke ile kaplanmasının programa alındığını bildirmişti. Bu nedenle yapılan paylaşımın iyi niyetli olmadığı aşikardır.

Köydeki ambulansın çamura saplandığı için traktöre bağlandığı da doğru değildir. Ambulans arkadan çekişlidir ve bu yüzden aşırı yağış nedeniyle kaymaması için traktöre bağlanmıştır. Kamuoyunu bu konuda aydınlatma ihtiyacı oluşmuştur.”

ceylanpınar gazetesi