CEYLANPINAR GÜMRÜK KAPISINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Ceylanpınar ile Resulayn arasında bağlantıyı sağlayacak olan gümrük kapısı güzergâhında incelemelerde bulundu.

YEREL 19.07.2020 19:34:00 1942 0
CEYLANPINAR GÜMRÜK KAPISINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Cumhurbaşkanlığı eylem planı doğrultusunda, asgari fiziki şartlar sağlanarak açılması karara bağlanan Ceylanpınar Gümrük Kapısında son aşamaya gelindi. Saha düzenlemesi ve tüm planlamaları Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) Yerel Yönetimler ve Destek Hizmetleri Koordinatörlüğünce yapılan gümrük kapısının, en az maliyetle ve en kısa sürede hizmete girebilmesi için ortaya çıkan istimlâk sorunu da Vali Erin’in bizzat araya girerek aileleri temin etmesiyle sona erdi.

Ceylanpınar’a giderek gümrük sahasında incelemelerde bulunan Vali Erin, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerinin ardından istimlâk konusunda sıkıntı yaşanan aileyi ziyaret eden Vali Erin, aile büyükleriyle görüşerek yapılan çalışmanın Ceylanpınar ve ülkemiz için önemine dikkat çekti. Ceylanpınar için bu kapının açılmasının tarihi bir fırsat olduğunu ifade eden Vali Erin, “Burası, Ceylanpınar’ın nefes alması için bir imkân. Bunu iyi değerlendirelim. Bu iyi çalışırsa Ceylanpınar zenginleşir, iş imkânları artar, ticaret gelişir, herkes istifade eder. Dolaysıyla bunun olması için hepimizin çaba sarf etmesi gerekir. Hepimizin, Ceylanpınar’ın menfaatini gözetmemiz gerekir.” dedi.

Vali Erin’in kendilerini ziyaret ederek, haklarının korunacağı sözünü vermesiyle büyük memnuniyet duyan aile de Vali Erin’e teşekkür ederek, her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Ceylanpınar Gümrük Kapısı, Ceylanpınar planlı alanının kuzeyinden başlayıp, güneydoğusundan sınır kapısına ulaşıyor. Mayından temizlenerek gümrük sahasına dönüştürülen alanın, Resulayn tarafında tüm altyapı çalışmaları tamamlandı. Ceylanpınar tarafındaki kantar ve konteyner yerleşimlerinin tamamlanmasının ardından kapının ticari geçişlere açılması planlanıyor.

Ceylanpınar Gümrük Kapısı için şehir içindeki mahalleden geçen yolun geçici güzergâh olduğu, önümüzdeki süreçte asıl güzergâh için çalışmalara başlanacağı bildirildi.