CEYLANPINAR DEVLET HASTANESİNDE HATALI İĞNNE YAPILDI İDDİASI

.

SAĞLIK 9.08.2023 10:44:00 1646 0
CEYLANPINAR DEVLET HASTANESİNDE HATALI İĞNNE YAPILDI İDDİASI

Ceylanpınar Devlet Hastanesinde bir vatandaşa yapılan iğne sonrası, vatandaşın geçici olarak felç yaşadığı iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, 1 Ağustos’ta saat 21.00 sıralarında sırt ağrısı şikâyeti ile Ceylanpınar Devlet Hastanesi Acil servisine Başvuran tekstil işçisi Sedat S. İsimli vatandaşı muayene eden Acil Doktoru M.A.P, hastaya kas gevşetici ve ağrı kesici iğne yapılması gerektiği teşhisini koydu.

Aynı hastanede Hemşire F.A tarafından Dikloron isimli kas gevşetici, ağrı kesici  yapılan Sedat S. Yapılan iğne sonrası sağ ayağında ani güç kaybı ve şiddetli ağrı nedeniyle sedyeden inerken yere düştü.

Kırmızı alana alınan Sedat S.’yi muayene eden Acil Tıp Doktoru T.C.Ö, yaşanan durumun geçici bir durum olduğunu 5 saat içerisinde geçmemesi durumunda tekrar gelmelerini istedi.

Sağ ayağını hissetmeyen ve şiddetli ağrılar çekmeye devam eden Sedat S. 2 Ağustos’ta sabah 08.30’da tekrar Ceylanpınar Devlet Hastanesine giderek Acil Tıp Doktoruna giderek muayene oldu, doktor T.C.Ö, hastayı Harran Tıp Fakültesi Beyin Sinir Cerrahisi doktoruna sevk etti.

Burada yapılan tetkik ve çekilen MR’dan sonuç alamayan Sedat S. Bu kez Mardin Devlet Hastanesi’nde Nöroloji Uzmanı Erdal D.’ye muayene oldu.

Sedat S.’nin iddiasına göre, Nöroloji Uzmanı doktorun yaptığı ilk teşhiste ayağında yaşanan sorunun yapılan iğneden dolayı olduğunu belirterek hastaya, vücudumuzdaki sinir ve kasların elektriksel yöntemle izlenmesini sağlayan Hastanın rahatsız olmayacağı biçimde doğrusal elektrik akımıyla birlikte sinirlerin elektrik iletme fonksiyonlarının ölçülmesi sağlayan EMG testi yaptı.

Yapılan testin 3-4 hafta içerisinde sonuç alınacağını ifade eden Nöroloji Uzmanı, gerçeğin bu testten sonra ortaya çıkacağını söyledi.

Yaşananlardan dolayı büyük mağduriyet yaşadığını ifade eden Sedat S. Çektiği sağlık sorunlarının yanı sıra sonraki gün hastaneye gittiğinde ilk teşhisi koyan doktordan rapor bile alamadığını ve işini de kaybetme riski taşıdığını belirtti.

Yaşadıkları sıkıntının büyük olduğunu ifade eden Sedat S. Konuyu Sağlık Bakanlığı şikayet hattı 184’e ilettiklerini ancak oradan da bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Yaşadığı mağduriyete sebep olanlarla ilgili, yasal olan tüm haklarını arayacağını dile getiren Sedat S. Söz konusu testin sonucuna göre acil doktoru, iğneyi yapan hemşire ve Ceylanpınar Devlet Hastanesi yönetimi hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Konuyla ilgili ulaştığımız Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimliği ise yaşanan sıkıntının takipçisi olduklarını, ilgili Nöroloji uzmanının yaptığı EMG testinin sonucuna göre, ailenin raporlarla birlikte ilgili adli mercilere şikayette bulunma hakları olduğunu belirterek, duruma göre idari soruşturma açılacağını,  adli mercilere hazırladıkları raporu sunacaklarını ifade etti.