Ceylanpınar Devlet Hastanesinde Hatalı İğne Yapıldı İddiası Enjeksiyon Sonrası Sinir Damarlarının Zarar Gördüğü Emg Testi İle Kanıtlandı

.

YEREL 26.08.2023 13:31:00 1431 0
Ceylanpınar Devlet Hastanesinde Hatalı İğne Yapıldı İddiası Enjeksiyon Sonrası Sinir Damarlarının Zarar Gördüğü Emg Testi İle Kanıtlandı

1 Ağustos’ta bel ağrısı şikâyetiyle Ceylanpınar Devlet Hastanesi Acil Servisine başvuran Sedat Solcan, acil doktoru M.A.P’nın yönlendirmesiyle hemşir F.A tarafından Dikloron isimli kas gevşetici ve ağrı kesici iğne yapıldı.

İğne sonrası sağ ayağında ani güç kaybı ve şiddetli ağrı nedeniyle sedyeden inerken yere düştü. Aynı hastanede kırmızı alana alınan ve Acil Tıp Doktoru tarafından da muayene edilen Solcan buradan da sonuç alamayınca, 2 Ağustosta tekrar hastaneye başvurdu.

Acil Tıp Doktoru T.C.Ö tarafından “enjeksiyon sonrası düşük ayak” teşhisi ile Viranşehir Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada çekilen MR’dan sonuç alamayan Solcan 3 Ağustos’ta tekrar Ceylanpınar Devlet Hastanesi Acil servisindeki Doktor E.B.Y tarafından da aynı teşhisle bu kez Şanlıurfa Harran Üniversitesi tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Klinik Nörofizyoloji Ünitesinde 4 aşamalı EMG (vücudumuzdaki sinir ve kasların elektriksel yöntemle izlenmesini sağlayan Hastanın rahatsız olmayacağı biçimde doğrusal elektrik akımıyla birlikte sinirlerin elektrik iletme fonksiyonlarının ölçülmesi sağlayan) test yapıldı.

Bu süre zarfında sağ ayağında güç kaybı, şiddetli ağrılar çekmeye devam eden Sedat Solcan, 17 Ağustas’ta Ceylanpınar Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon servisinde 7 gün yatarak tedavi oldu ancak bir sonuç alamadı.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan EMG testinin sonucunu değerlendiren ve raporlayan Doç. Dr. Ö.E, Sedat Solcan’ın sağ ayağında, “Nörofizyolojik bulgular sağ siyatik sinir içinde subakut dönemde tibial sinirin ağır, peroneal sinirin orta derecede etkilendiği parsiyel lezyonu ile uyumludur” sonucuna vardı.

EMG test sonucunun çıkmasının ardından, aile ellerindeki rapor ve diğer belgelerle ilgililer hakkında kamu davası açacaklarını ve gerekli tüm hukuki haklarını arayacaklarını ifade etti.

Test sonucunun çıkmasının ardından ulaştığımız hastane yetkilileri ise, konu ile ilgili “kendi içlerinde soruşturma açtıklarını, bu aşamadan sonra ailenin mahkemeye başvurması durumunda gerekli evrakları mahkemeye sunacaklarını ve konu ile ilgili daha fazla açıklama yapamayacaklarını” ifade ettiler.