Ceylanpınar Belediyesi'nden o paylaşıma yalanlama

Bazı sosyal medya hesaplarından Ceylanpınar Belediyesi'nin Ensar Kültür Evinde yapılan Göl Ailesinin düğün mevlidine masa ve sandalye vermediği iddia edilmişti. Paylaşımın ardından Ceylanpınar Belediyesi'nden açıklama yapıldı.

YEREL 9.12.2019 12:02:00 1745 0
Ceylanpınar Belediyesi

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan haberin yalan olduğu belirtilen açıklamada, belediye hizmetlerinin ilçenin dört bir yanına ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden eşit bir şekilde sunulduğu ifade edildi. Paylaşımın toplumun huzurunu bozmak isteyenler tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada olay şu şekilde anlatıldı:

"Göl Ailesi Ensar Kültür Evinde düğün mevlidi yapmak istediğini Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze iletmiştir. İlgili personel Kültür Evini açmış ve mevlid sahibine masa sandalye takviyesi yapılacağını belirtmiştir. Mevlid sahibi de katılımın fazla olabileceğini, bundan dolayı masa sandalye yerine kültür evine halı sermek istediğini söylemiştir. İlgili personelde her konuda kendilerine yardımcı olacaklarını ifade etmişlerdir. Bunun üzerine mevlid sahibi ile belediye personelimiz, belediye aracı ile mevlid sahibinin belirtmiş olduğu mekandan halıları alıp getirmiş ve yine belediye personelimiz halı serimini gerçekleştirmiştir. Masa sandalye vermeme gibi bir durum söz konusu değildir."

Açıklamanın devamında ilçede 9 kültür evinin aktif bir şekilde halka hizmet ettiği ve kültür evlerinde bulunan malzemelerin, demirbaş listelerinin kültür evlerinin duvarlarında asılı olduğu vurgulandı.

Açıklamada paylaşımı yapanlar şiddetle kınanırken şu cümlelere yer verildi: "Birileri son günlerde maalesef ilçenin huzurunu bozmak, ilçede oluşan istikrar ortamını baltalamak ve bunu milliyetçi duyguları kullanarak yapmak istiyorlar. Ceylanpınar Belediyesi olarak bu provakasyonlara gelmeyeceğiz. Yalan paylaşım yapanları da nefretle kınadığımızı belirtmek isteriz."