Ceylanpınar belediyesi Antep Deresinde kurban bayram Temizlik Çalışması Başlatıldı

.

YEREL 13.07.2021 15:39:00 1051 0
Ceylanpınar  belediyesi Antep Deresinde  kurban bayram Temizlik Çalışması Başlatıldı

Kötü görüntü ve çevreye yaydığı koku ile vatandaşlara rahatsızlık veren Antep Deresi’nde Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu’nun talimatı doğrultusunda temizlik çalışması başlatıldı.

Ceylanpınar ilçe merkezinin ortasından geçen yaklaşık 8 kilometrelik Antep Deresi’nde Ceylanpınar Belediyesi’ne ait Temizlik işleri Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Sürdürülen çalışmalar kapsamında yaz mevsimi dolayısıyla kötü kokulara neden olunmaması ve derenin temiz kalması için temizlik çalışmaları sürdürülüyor.

Yaz ve kış mevsiminde her ay periyodik aralıklarla temizlik çalışmalarının yapıldığı derede belediye ekipleri kısa sürede çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor. Derede başlatılan çalışmalarda büyük kepçeler tarafından dere yatağına indirilen küçük kepçelerle temizlik çalışmaları başlatıldı. Küçük kepçeler yardımıyla toplanan çöp ve çamur yığınları büyük kepçeler tarafından kamyonlara doldurularak çöp alanlarına taşınıyor.

Antep Deresi’nde temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekibi mikrop ve haşerelerin üremesine karşı ilaçlaması başlatacak.

Destek Hizmetler Müdür Vekili Adnan Daşkıran, ‘’İlçemizin ortasından geçen yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğundaki Antep deresinde 2021 yılında toplam 8 defa Ceylanpınar Belediyesi olarak temizliğini yaptık. Temizlik çalışmalarımızı yaklaşıp 3-4 gün içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bunun arkasından da yarın itibariyle Larva ile mücadele ile ilgili ilaçlama çalışmalarımızı yapacağız. Buradan bir daha bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Dere kenarında oturan ikamet eden Vatandaşlarımızın bu dereyi önemsemelerinde yarar var. Çünkü bu dere çöp dökme alanı değil bu olası bir taşkın suyun akışını karşılayacak olan bir alan. Buraya çöp döküldüğü zaman o döken vatandaş buradan zarar görüyor. Çünkü o birikime neden oluyor haliyle kokular çıkıyor su birikintisi oluyor tekrar bu çağrımıza yeniliyoruz. Feyyaz başkanımızın da bu konuda hassasiyetleri var. Zabıta birimimizde kaç defadır yazılı ihtarlarda bulunuyor. Ancak bu eğer çöp dökme sorunu devam ederse bundan sonra meclis kararımız alınacak bir kararla cezai müeyyideler uygulanacaktır. Bunu da vatandaşlarımız bilsin maalesef ceza kelimesinin kullanmıyoruz ama bu artık gerekiyor. İnşallah bundan sonra vatandaşlarımız duyarlılık gösterip hem bir de pandemi koşulları var. Hastalığı hemen tetikleyecek bir alan onun için vatandaşlarımızdan ricamız deremizi temiz tutsunlar. Biz de bu konuda ne gerekiyorsa belediye olarak elimizden geleni yapacağız teşekkür ederim’ ’ifadelerinde bulundu.

Selahattin Eyyübi Mahalle Muhtarı Murat Burgan, ‘’Geçtiğimiz günlerde belediye Başkanımız Feyyaz Soylu ile yaptığımız toplantıda kendisine dere ile ilgili sorunları dile getirdik. Belediye Başkanımız hemen zaman kaybetmeden Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne talimat vererek Antep Deresinde temizlik çalışmaları başlattı. Bu konuda Belediye Başkanımıza Feyyaz Soylu’ya teşekkür ederiz. Belediye’nin buradaki görevleri kadar, vatandaşlarımıza da burada bazı görevler düşüyor. Mümkün olduğunca çöplerimizi atlamamaya çalışalım sularımızı dereye akıtmamaya çalışalım. Çünkü sular geldiği zaman çöpte atılıyor. Bu su orada birikiyor belli bir süre sonra koku yapmaya başlıyor. Bu kokunun cezasını yine biz ve vatandaşlarımız çekiyor. Yaz aylarında olduğumuzdan dolayı hepimiz damda oturuyor yemeklerimizi yiyoruz. Bu kokudan dolayı kimse dışarıda duramıyor. Yani biraz belediyemize de yardımcı olalım belediyemizde bize yardımcı olmaya çalışıyor. Diğer bir sıkıntı ise dereye kanalizasyon suyu akıyor. Bu konuyu ŞUSKİ Müdürlüğü ile görüştük. Onlarda gerekli çalışmaları yapacaklar inşallah. En kısa sürede vatandaşlarımızla birlikte ekiplerimizle beraber inşallah bu sorunu kökten çözeceğiz. Sağolsun Adnan başkanımda burada kendisi de belirttiği gibi temizlik çalışmalarının ardından ilaçlama çalışmaları başlatılacak. Bayrama temiz bir kokuyla gireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Özellikle Belediye Başkanımız Feyyaz Soylu’ya teşekkür ederim.’’dedi.

Bölge sakinleri ise çalışmalardan dolayı başta Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu’ya ve emeği geçen Ceylanpınar Belediye personeline teşekkürlerini ifade ettiler.