Ceylanpınar Belediye Başkanı’ndan Olaylı Fotoğrafa Açıklama

Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak, sosyal medyada kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi. Aksak, fotoğraftaki kişinin kendisi olmadığını kaydederek, içkili masadaki şahıs ile bir araya geldi.

YEREL 22.11.2019 09:44:00 1466 0
Ceylanpınar Belediye Başkanı’ndan Olaylı Fotoğrafa Açıklama

İddialara göre, Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak’a yönelik geçtiğimiz günlerde karalama kampanyası başlatılmıştı. Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta içkili masada oturan şahsın Belediye Başkanı Abdullah Aksak olduğu iddia edilmişti. Fotoğrafın hakikati ise 2 gün sonra ortaya çıktı. Fotoğrafın sahibi Bekir Gök isimli vatandaş Adana’dan Ceylanpınar’a gelerek fotoğrafın kendisine ait olduğunu söyledi.

Aksak, kendisine atfedilen fotoğraftaki kişi olan Bekir Gök ile belediye meclis salonunda bir basın açıklaması düzenledi. Aksak, kendisine atılan iftiranın kısa sürede ortaya çıktığını belirterek, “Boşuna dememişler yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Çok şükür hakkımızda atılan iftiranın hakikati ortaya çıktı” diye konuştu.

AKSAK: İLÇEDEKİ HUZUR ORTAMI BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR

Aksak, “İlçemizdeki bu huzur ortamı birilerini çok rahatsız ediyor. Çünkü kıt imkanlarımıza rağmen 7 aylık süreçte alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Bizim seçim vaatlerimizden biri olan doğalgazın ilçemize getirilmesinin önündeki engelleri kaldırdık. Bir diğer asırlık sorun olan tapu sorununu çözdük ve vatandaşlarımız tapu başvurularına başladı. Biz seçim sürecinde verdiğimiz her sözün arkasındayız. Bu vaatleri gerçekleştirmek için emin adımlarla da ilerliyoruz” dedi.

AKSAK: BENİM ABDESTİMDEN ŞÜPHEM YOK

Kendisi hakkında durmadan iftira içerikli paylaşımlar yapıldığını öne süren Aksak, “Bizler bunları yaparken birileri de durmadan bize iftiralar atıyorlar. Biz yine oralı olmadık. Herkes kendine yakışanı yapıyor. En son sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta benim bir içki masasında olduğumu ve içki içtiğimi söyleyerek paylaşımda bulundular. Şunu söylemek istiyorum, benim abdestimden şüphem yok. Ben bu yaşıma geldim içkinin kokusunu bile almış değilim. O masada olan kardeşim dün beni aradı. Başkanım dedi, biz üzüldük, size bir kumpas yapıldığını anladık ve Adana’dan kalkıp Ceylanpınar’a geldik, dedi” ifadelerini kullandı.

‘BİRİLERİ BU SUÇ ÖRGÜTÜNE DUR DEMELİ’

Bir sosyal medya suç örgütü tarafından hedef alındığını dile getiren Aksak, şunları söyledi: “Buradan Cumhurbaşkanımıza da seslenmek istiyorum. Bizler partimizin daha güçlü hale gelmesi için elimizde geleni sarf ederken ilçemizde de bir sosyal medya suç örgütü maalesef iş başında. Özellikle Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’e sesleniyorum. Ceylanpınar’daki bu sosyal medya suç örgütüne bir an önce bir el atılsın. Çünkü bunlar kardeşi kardeşe kırdırmanın derdine düşmüşler. Biz bu ilçede olduğumuz sürece kesinlikle buna müsaade etmeyeceğiz. Arap’ıyla, Türküyle, Kürt’üyle, Özbek’iyle biz büyük bir aileyiz.”

GÖK: HAKİKAT ORTAYA ÇIKTIĞI İÇİN MUTLUYUM

Adanalı Bekir Gök ise, paylaşımlar dolayısıyla üzüldüğünü söyledi. Fotoğrafının kendisinin haberi olmadan kullanıldığını ve kumpas içerikli paylaşımları görünce Aksak’ı arayarak hakikatin ortaya çıkması için Ceylanpınar’a geldiğini belirten Gök, şunları söyledi: “İki gün önce bir sosyal medya sitesinde benim fotoğrafımı gören bir arkadaşım gece geç saatte beni aradı. Bir sitede fotoğrafımın olduğunu ve Ceylanpınar Belediye başkanına yönelik ithamların olduğunu söyledi. Başkanımıza yönelik bir kumpas olduğunu anladım. Zaten ülkemizde temiz siyasetçi çok da kalmadı. Bir gün sonra Belediye Başkanımız Abdullah Aksak’ı aradım. Bir sıkıtı varsa gelebilir dedim. Neticede insanlara çamur atarak böyle bir duruma istemeyerek de olsa vesile olmuş oldum. Bundan dolayı Ceylanpınar’a geldim. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraftaki benim, önümdeki bardakta olanda Adana’mızın ünlü içeceği şalgamdır. Başkanımla artık kardeş olduk. Allah her zaman doğrudan yanadır. Hayırlısı böyleymiş. Hakikati ortaya çıkarabildiysek ne mutlu bize.”