Ceylanpınar Belediye Başkanı Cuma Günü Belirlenecek

Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak’ın mazbatasının iptal edilmesinin ardından, yeni başkan için yapılacak seçimin detayları belli oldu.

YEREL 18.12.2019 10:24:00 1863 0
Ceylanpınar Belediye Başkanı Cuma Günü Belirlenecek

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak’ın 18 yaşından küçükken ruhsatsız silah bulundurmaktan aldığı 2 yıl 9 ay hapis cezası nedeniyle mazbatasının iptaline karar vermesinin ardından gözler yeni başkanlık seçimine çevrildi.

Kentte yeni başkanın kim olacağı konuşulurken, yeni bir seçim yapılmayacağı ve Ceylanpınar Belediyesi Meclis üyelerinin kendi aralarından bir başkan seçeceği aktarıldı. Yaşanan bu gelişme sonrası AK Partili Meclis Üyeleri, Ankara’da Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlığında adeta kampa girdi.

AK Partili Üyelerin bu süreçte Ankara’da bulunmasına karar verilirken, meclisin Cuma günü saat 19.00’da seçim yapacağı öğrenildi. Üyeler, seçimin yapılacağı Cuma günü, Özhaseki başkanlığında Mardin uçağı ile Mardin Havalimanı’na iniş yapacak. AK Partili Heyet ile birlikte Mardin’den Ceylanpınar’a geçecek olan üyeler, yeni başkan için kendi aralarında oylama yapacak.

Oylama öncesi ise Belediye Başkan Vekili Bozan Çeçan, 25 meclis üyesine seçimin detaylarını yazılı açıklama ile gönderdi. İşte, o açıklama: “Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının kararı ile Belediye Başkanı Abdullah Aksak’ın mazbatası iptal edilmiştir. Şanlıurfa Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğünün 17.12.2019 tarih ve 5393 Sayılı Belediye Kanunun 45. Maddesi gereğince; mazbatası iptal edilen Belediye Başkanı Abdullah Aksak’ın yerine Belediye Meclis Üyeleri arasından bir Belediye Başkanı seçmek üzere Belediyemiz Meclisi 20.12.2019 Cuma günü saat 19:00’da Meclis Toplantı Salonunda toplanacaktır”