Ceylanpınar Suikastı Şüphelileri Serbest!

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla?ya bombalı suikast yapan 8 şüpheli serbest bırakıldı.

YEREL 13.10.2014 09:54:58 2670 0
Ceylanpınar Suikastı Şüphelileri Serbest!
Yeni Şafak Gazetesi’nden Yusuf Doğan’ın Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde AK Partili Belediye başkanı Menderes Atilla’ya düzenlenen bombalı saldırı bombadan da beter! AK Partili Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya suikast girişiminde bulunan 8 şüphelinin tamamının serbest kalması, Adalet Bakanlığı müfettişlerini şok etti. ‘Katalog suçlar’ kapsamında olan bombalı saldırıda tutukluluk kararı alınması gerekirken, şüpheliler adli kontrol ile salıverildi. Şanlıurfa’da 13 Temmuz’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretlerini takip eden Ceylanpınar Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla’ya ilçeye dönüşünde bombalı saldırı düzenlenip, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açılması olayı ile ilgili gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı. Bombalı saldırıdan sonra gözaltına alınan 8 kişi’den 2’si emniyette alınan ifadelerini ardından diğer altı kişi ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

SAVCININ TALEBİNE RET

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında MOBESE görüntülerinden şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Güvenlik güçlerin operasyonu ile Suriye uyruklu Ahmet Ali A. ile birlikte, Hacı A., Mehmet A., Halit K., Casım K., Harun D., Osman F. ve Mehmet A. gözaltına alındı.

ADRESLERİ BİLE YOK

Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden ikisi serbest bırakılırken diğer altı kişi de Ceylanpınar Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme çıkarılan şüpheliler hakkında Savcı, ‘Şüphelilerin suç işlediği yönündeki kuvvetli ithimal’ gerekçesiyle tutuklama talep etti. Mahkeme savcınım talebini reddetti. Ceylanpınar Sulh Ceza Mahkemesi, şüphelilerden bazılarının ikametgah adresleri dahi belli olmamasına rağmen, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmaları yönünde karar verdi. Mahkemenin, henüz soruşturmanın başı olmasına yani, yeni delillerin ortaya çıkma ihtimali bulunmasına rağmen tutukluluk kararı verilmemesine ‘şüphelilerin delilleri karartma ya da değiştirme ihtimalinin bulunmadığı’nı gerekçe göstermesi dikkat çekti. Tüm bu gelişmeler, paralel yargının teröristlerle işbirliğini akıllara getirdi.Mahkmenin kararı Adalet Bakanlığı müffettişlerini şoke etti.

ADIM ADIM BİLDİRMİŞ

Emniyet’in yaptığı soruşturmada Şüphelilerden Hacı A.’nın, Başkan Menderes Atilla’nın konvoyunun Viranşehir’e hareketi ve Ceylanpınar’a girişi boyunca hareketini takip ettiği ve diğer şüpheli kardeşi Mehmet A.’ya bildirdiği ortaya çıkmıştı. Hacı A.’nın, savcılık ve emniyet ifadesinde de çelişkiler tespit edildi. Kamera kayıtlarına göre Ceylanpınar’da aracından bir kişiyi indirdiği görülse de şüpheli Ceylanpınar’a yalnız denizli escortğini belirttiği öğrenildi.

BAŞ ŞÜPHELİ İLE GÖRÜŞMÜŞ

Mehmet A.’nın da olayın firari faili olarak aranan Suriyeli Ahmet Hasan D. ile olayın olduğu gün ve yerde sıklıkla telefon görüşmeleri yaptığı tespit edildi. Ahmet Hasan D.’yi uzun süredir tanıdığı belirlense de 3 gün önce tanıdığını söylediği öğrenildi. Hacı A. ve Mehmet A.’nın, baş şüpheli Ahmet Hasan D. le doğrudan irtibatlı oldukları belirlendi. Suriye uyruklu şüpheli Ahmet Ali A.’nın ise telefon görüşmeleri üzerinde yapılan incelemede ise bomba yüklü aracı olaydan 3 gün önce satın alan ve olayın baş şüphelisi ve dayısı olan Suriyeli Ahmet Hasan D.’ye satışına aracılık ettiği belirlendi. Ceylanpınar Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla’nın aracına düzenlenen saldırda Atilla’nın şöforü ve koruması yaralanmıştı.