Ceylanpınar olayları İngiliz basınında

İngiliz basınının bilindik örneklerinden Times ve Guardian, 30 Mart yerel seçim sonuçlarını takip etmeye devam ediyor. Gazetelerdeki ortak vurgu ise `oyların yeniden sayılması ve güvensizliğin yeniden sayıma ihtiyaç doğurması`

GÜNCEL 3.04.2014 14:29:33 2395 0
Ceylanpınar olayları İngiliz basınında
Guardian da 'Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde usulsüzlük iddiaları sonrası çıkan çatışmaların ardından polisin göstericileri gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanarak dağıtması ile Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde altı okulun çöplerinde, üzerinde CHP ve MHP'ye 'Evet' mührü basılı kullanılmış oy pusulalarının bulunması' da yer alıyor.

Ayrıca gazetenin İstanbul'daki muhabiri Alexander Christie-Miller, Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde toplanan binden fazla göstericinin Başbakan Erdoğan'ı, hafta sonundaki yerel seçimlerde hile yapmakla suçladıklarını aktarmış. Haberde göstericiler ile CHP'nin İstanbul ve Ankara adaylarının seçimler sırasındaki elektriklerin şüpheli biçimde kesildiğini, seçim sandıklarının kaybolduğunu, oyların yanlış sayıldığını iddia ettikleri belirtiliyor.


Kaynak: Gazeteipekyol