Ceylanpınar İMKB İlk Okulu?nda Rezalet

Temizlik görevlilerinin olmadığı Ceylanpınar İMKB İlk Okulu?nda yaşanan hijyen sorunu içler acısı bir hal aldı.

EĞİTİM 23.10.2013 09:20:05 4898 0
Ceylanpınar İMKB İlk Okulu?nda Rezalet
3 yıldır Suriye’de yaşanan iç çatışmalardan dolayı ilçede eğitim ve öğretim yapan Mevlana İlk Okulu’na bir çok kez mermi ve şarapnel parçaları isabet etti. Şanlıurfa İl Milli Eğitim ve Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak kararıyla, Mevlana İlk Okulu’nda eğitim gören öğrenciler sınırdan uzak İMKB İlk Okulu’na tahliye edildiler.

OKULDA HİZMETLİ PERSONEL YOK

Aynı okul; sabah saatlerinde  İMKB İlk Okulu, öğle saatlerinde ise Mevlana İlk Okulu olarak kullanılıyor. 835 mevcutlu okulda hizmetli olmadığından dolayı temizlik yapılamıyor. Okulda hizmetli personel sıkıntısından kaynaklanan temizlik sorunu, hastalıklara resmen davetiye çıkarıyor.

TENEFFÜS 4 DAKİKA

Normal eğitim gören okullarda teneffüs saati 10 dakika iken, burada sadece 4 dakika. Öğrenciler bu vaktin çok az olduğunu ve ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söylediler.

OKUL HASTALIK YUVASI

Öğrencilerden Musa Yıldırım ve Ahmet Emre Karageçili ‘Okulumuzda şu an için hizmetli yok. Okul hijyenik değil, temizlik tam anlamıyla yapılamıyor ‘dediler. Öğrenciler " Okulların durumu içler acısı. Yüzlerce öğrencinin eğitim öğretim gördüğü yerde temizlik mutlaka olmalı. Bu sorunun çözümü için yetkililerin ilgisini bekliyoruz" şeklinde konuştular.
 
YETKİLİLER GELİP GÖRSÜN, OKUL PİSLİK YUVASI OLMUŞ

Bu konudaki şikayetlerin doruğa çıktığı İMKB İlk Okulu’nda eğitim gören öğrenci velileri ”Okulda temizlik görevlisi olmadığı için okulun dışı, lavabo ve tuvalet kısmı berbat durumda, kokudan durulmuyor. Yetkilileri buraya davet ediyoruz. Okula gelip bu manzaraları görseler neyin ne olduğunu anlarlar” diyerek sitem ettiler.
 
İŞKUR ELEMANI BEKLENİYOR

Geçtiğimiz yıl hizmetli olarak İŞKUR tarafından görevlendirilen işçilerin görevlerinin sona ermesiyle bir çok okulda temizlik hizmetleri aksarken, hijyenden uzak ortamda kalan çocukların velilerini çileden çıkardı. Öğrencilerin, okuldaki temizlik hizmetlerinin yetersiz olmasından kaynaklı mikrobik rahatsızlıklara yakalandığı iddia eden veliler, hizmetli yetersizliğinden dolayı okulda temizliğin yeterince yapılamadığını ifade ettiler. Okullarda yaşanan temizlik sorununun çözümü için geçici değil kadrolu hizmetliye ihtiyaç olduğuna dikkat çeken veliler "Geçici çözümler çözüm değil. Geçen yıl İŞKUR'dan elemanlar çalışıyordu, onların da görevleri bitti. Yeni İŞKUR elemanları bekleniyor. Yetkililerin istihdam alanı oluşturacak ve öğrencilerin sağlığını düşünecek çabalar içinde olması gerekiyor" ifadelerini kullandılar.


ceylanpınar borsa okul rezaleti www... by ceylanpinar_gazetesi