Ceylanpınar Devlet Hastanesi?ndeki ?Tabela? Gündeme Geldi

Ceylanpınar Devlet Hastanesi?ndeki ??İstiklal Madalyası sahipleri, Gazi ve şehit yakınları, Özürlüler, 65 yaş üstü yaşlılar, Hakimler ve Savcılar, Sevkli hastalar, Sağlık çalışanları polikliniklerde muayenede öncelik tanınacaktır ?? tabelası yıllardır hat

SAĞLIK 9.09.2014 19:06:34 4169 0
Ceylanpınar Devlet Hastanesi?ndeki ?Tabela? Gündeme Geldi
Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde bir yakını için sıra bekleyen 36 yaşındaki Recep Solmaz, muayenehane girişlerinde asılı duran tabelayı Sağlık Bakanlığı’na iletti. Solmaz, Hakim ve Savcılar ile sağlık çalışanlarının da normal vatandaş gibi muayene sırasına girmeleri gerektiğini, bu konuda gerekli araştırmaların yapılmasını istedi.

Solmaz, Bakanlık yetkililerinin ‘Hakimler ve Savcılar ile sağlık çalışanlarına öncelik verilecektir’ şeklindeki tabelanın mevzuata uygun olmadığını, konuyla ilgili soruşturmanın başlatılacağını söylediklerini ifade etti.


Kanun ne diyor?

Sağlık Bakanlığı 2010 yılında yayımlandığı genelge ile polikliniklerde öncelik sırasına sahip kesimleri şu şekilde açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı, bu düzenlemeyi, Anayasanın 10’uncu maddesinde yer alan; "Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz." hükmü ile "Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz" hükmünü dikkate alarak belirlemişti.

Kanunda; acil vakalar, özürlüler, hamileler, 65 yaş üstü yaşlılar, 7 yaşından küçük çocuklar, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler.