Ceylanpınar Devlet Hastanesi?nde Kimyasal Ölçüm Cihazı Yok

Viranşehir?de, muhtemel kimyasal silah saldırılarına önlem çerçevesinde devlet hastanesi bahçesine 2 adet özel çadır, Akçakale Gümrük Kapısı`nda, olası kimyasal silah saldırılarına karşı kimyasal temizleme çadırı kurulduktan sonra, en riskli bölge olan Ce

SAĞLIK 30.10.2013 09:07:34 3279 0
Ceylanpınar Devlet Hastanesi?nde Kimyasal Ölçüm Cihazı Yok
VİRANŞEHİR’DE VAR

Viranşehir Devlet Hastanesi bahçesine kurulan çadırlar için Ankara'dan konuyla ilgili yetkililerin denizli escortği öğrenildi. Çadırlarda, kimyasal saldırıya karşı önlem niteliğinde teknik teçhizat ve dezenfekte bölümünün bulunduğu belirtildi. Muhtemel bir saldırıda Ceylanpınar Sınır Kapısı'ndan giriş yapacak şahıslardan gerekli görülenlerin bu çadırlarda kimyasal testten geçirileceği ifade edildi. 

 

AKÇAKALE’DE VAR

Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) keşif aracı, olası kimyasal silah saldırısına karşı beklemeye devam ederken, kimyasal temizleme çadırı da kuruldu. Çadırda, Suriye'den gelen yaralılar kimyasal saldırıya uğramış olma ihtimaline karşı kontrol edildikten sonra hastanelere gönderiliyor. Akçakale Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye geçmek isteyen Suriyelilerden yaralı ve hastaların dışındakilere izin verilmiyor.

KİLİS’TE DE VAR

Suriye'de rejim güçlerinin kimyasal silah kullandığı iddiası üzerine sınır hattındaki Kilis'te önlemler artırıldı. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda; kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer (KBRN) keşif aracının görevlendirildiği Kilis'te, Devlet Hastanesi bahçesine de sahra hastanesi ile kimyasal temizleme çadırı kuruldu. Herhangi bir kimyasala maruz kaldığı tespit edilen kişiler, bu çadırlarda bulunan özel sistem sayesinde arındırılarak gözetim altına alınacak.

CEYLANPINAR’DA YOK

Sınırı aşan merminin isabet ettiği evde oturduğunu söyleyen Abdulhalim Dayan, içeri girdiğinde genzi yakan bir koku aldığını, kusmaya başladığını ve hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Gazeteci Şafak Sağ da aynı şekilde etkilendiğini belirterek, hastaneye kaldırıldığını belirtti. Hastane kapısında açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Arslan ise, hastanenin kimyasal analiz yapacak cihazının bulunmadığını ifade ederek, "50 kilometre uzaktaki Viranşehir'de kuruluyor. Ancak savaş tehdidi altındaki ilçemizde yok" dedi.