CEYLANPINAR ?da Çanakkale Şehitleri Törenle Anıldı.

Çanakkale Zaferimizin 104. yıldönümü tüm yurt ve il genelinde olduğu gibi ceylanpınar?da gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNCEL 18.03.2019 16:33:34 1285 0
CEYLANPINAR  ?da Çanakkale Şehitleri Törenle Anıldı.

 Çanakkale Zaferimizin 104. Yıldönümü etkinlikleri Atatürk Anıtına çeleklerin konulmasından sonra kabristan ziyaret edildi ve Gaziler, Şehit Aileleri ve ilçe protokolü tarafından Şehit Kabrine karanfiller bırakılarak; Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. 

 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri salonundaki etkinlikler Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten ve Kaymakam Mehmet KEKLİK tarafından gerçekleştirilen konuşmada, Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.

 Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Tarihe altın harflerle yazılmış bu anlamlı gün vesilesiyle, gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hayat dilerken, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü müdafaa uğrunda şehit düşen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kaymakam konuşmalarını müteakip öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan gösteriler icra edildi. 

 Hazırlanan etkinliklerin icrasından sonra, Kaymakam Mehmet KEKLİK tarafından şehit ve gazi aileleri onuruna verilen yemekle etkinlikler tamamlandı.