Ceylanpınar Çadır Kent Çalışanları Okullara Dağıtılacak

Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Bahattin Yıldız, kamp çalışanlarının sorununu çözdü. Ceylanpınar, Viranşehir ve Akçakale kamplarının Göç İdaresi Başkanlığı tarafından kapatılmasından sonra, burada çalışanların başka kurumlarda çalışması sağlandı.

YEREL 21.12.2018 17:22:47 1373 0
Ceylanpınar Çadır Kent Çalışanları Okullara Dağıtılacak

Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Bahattin Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan il başkaları toplantısında çadırkent çalışanlarının sorunlarını dile getirdi.

Kamp çalışanları Milli Eğitime bağlı okullarda çalıştırılacaklar. İl Başkanı Bahattin Yıldız sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak müjdeyi verdi. Yıldız paylaşımında şunları ifade etti: Gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısında, kapatılan kamplardaki çalışanların başka illere dağıtılması sorununun tamamen çözümü için İçişleri ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak çalışması ile çözüme kavuşturulması görüşü benimsendi. Çözüm için önerilen görüş, şu anda İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan göç idaresi bünyesindeki kapatılan kamplarda çalışan vatandaşlarımızın milli eğitim müdürlükleri bünyesinde hizmetli ve güvenlik görevlisi olarak istihdamları sağlanmak üzere geçişleri sağlanacaktır.