Ceylanpınar Belediye`sinden "Engelsiz Belediye" Hizmeti

Engelli Vatandaşların belediyeden hizmet alırken hiç bir engele takılmamaları ve rahat hizmet alabilmeleri amacıyla Ceylanpınar Belediyesi girişine engelli yolu yapılırken koridor içine de plastik yön bantları yerleştirildi.

GÜNCEL 29.02.2016 13:54:18 1183 0
Ceylanpınar Belediye`sinden
Ceylanpınar Belediyesi Engelli Birimi tarafından "Engelsiz Bir Ceylanpınar Belediyesi" anlayışıyla yapılan engelli yolu ve yön bantları sayesinde artık engelli vatandaşlar belediyeden rahat hizmet alabilecekler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, "Engelli vatandaşlar düşünülmeden inşa edilen yapılar vatandaşlarımızı toplumdan koparıyor. Bizlere düşen görev onları toplumdan koparmak değil topluma kazandırmak ve onların önündeki engelleri kaldırmak olmalıdır. Daha önce engelli vatandaşlarımızın rahat inip çıkabilmeleri için kaldırımlarda engelli yolları yapmıştık. Engellilere verdiğimiz değer ve onlara karşı olan sorumluluğumuz kapsamında vatandaşlarımızın belediyeden daha rahat ve engelsiz bir şekilde hizmet alabilmeleri için belediye binamızın girişine bir engelli yolu ve bina içerisinde rahat gezine bilmeleri için de plastik yön bantları koyduk" dedi.

"Engelli vatandaşlarımızın önündeki her türlü engeli kaldırmaz bizim görevimizdir" diyen Başkan Atilla, bu işler için özel engelli birimi kurduklarını belirtti.

"Başkan Atilla'ya Teşekkür Ederim"
 
Ceylanpınar Belediyesi tarafından bina girişine yapılan engelli yolundan tekerlekli sandalyesiyle geçen Zeynep Lüzum, uygulamadan dolayı Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya teşekkür etti.

Sarı bant uygulamasının belediye içinde gezmeyi ve gitmek istediği yere daha rahat ulaşmayı sağladığını ifade eden İsa Ezgi de sarı bant uygulamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.