Ceylanpınar Belediyesi Personelleri: Liyakat Sahibi Olmayanlar İşten Çıkarılmıştır

Ceylanpınar Belediyesi?nin farklı birimlerinde çalışan işçiler bir araya gelerek Belediye Başkanı Abdullah Aksak?ı destekleyen bir açıklama yaptı.

YEREL 19.08.2019 10:05:51 1292 0
Ceylanpınar Belediyesi Personelleri: Liyakat Sahibi Olmayanlar İşten Çıkarılmıştır

Destek Hizmetleri Bahçesinde bir araya gelen belediye personeli son günlerde belediye başkanı Abdullah Aksak’a yönelik iftira kampanyası başlatıldığını belirterek bütün ithamların asılsız olduğunu ifade ettiler. Özellikle sosyal medyada sırf Arap oldukları için bir kısım personelin işten çıkarıldığı iddialarının yalan olduğunu belirten işçiler “Bizler de Arap kökenliyiz. Şu anda işimizin başındayız. Başkanımız tarafından herhangi bir ayrıştırmaya veya ötekileştirmeye muhatap olmadık” dediler.

LİYAKAT SAHİBİ OLMAYANLAR İŞTEN ÇIKARILMIŞLARDIR

Grup adına basın açıklamasını okuyan Salih Kaya, iş akitlerine son verilen bazı personelin liyakat sahibi olmadıkları için işten çıkarıldıklarını ve işten çıkarılanlar arasında başkanın kendi yakınlarının da olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Bizler belediye personeli olarak ilçemize en güzel şekilde hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Kaldı ki iş akitlerine son verilen bazı arkadaşlarımız işlerinde liyakat sahibi olmadıkları için işlerine son verilmiştir. Belediye başkanımızın ayrımcılık yaptığını iddia edenler ise işlerini düzgün yapmadıkları için işten çıkarılanlar arasında belediye başkanımızın kendi yakınlarının bile olduğu hakikatini dillendirmemektedirler” Birilerinin belediye işçileri üzerinden prim yapmaya çalıştığını vurgulayan Kaya “Ancak bizler buna asla izin vermeyeceğiz. Herhangi bir tartışmanın veya siyasi oyunun bir parçası olmayacağız” ifadelerini kullandı.

BİZLER EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ 

İlçede huzur, sükunet ve kardeşlik ortamının tesisini arzu ettiklerini söyleyen Salih Kaya, “Bizler ilçemize hizmet etmek için belediyede özveriyle çalışan ve ekmeğinin peşinde olan insanlarız. Bu memleketin bir ferdi olarak ilçemizde huzur, sükunet ve kardeşlik ortamının tesisini arzu ediyoruz.” dedi.

TARTIŞMALARIN TEMELİNDE İŞSİZLİK SORUNU YATMAKTADIR

İlçede büyük bir işsizlik sorunu olduğunun altını çizen Kaya, devlet yetkililerinin belediyeden çıkarılan işçilerden ziyade ilçede istihdamın arttırılması için çalışması gerektiğini söyleyerek, “Esasen devlet büyüklerimiz belediyeden çıkarılan işçilerin peşine düşmekten ziyade ilçede istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmalar yapmaları Ceylanpınar’ın geleceği açısında daha önemli bir adım olacaktır. Bugün yaşanan tartışmaların temelinde ilçedeki işsizlik sorunu yatmaktadır.” diye konuştu.

ASLİ İŞİMİ YAPMAYA BAŞLADIM

Belediye İşçilerden Mehmet Tuğrul belediye İmar servisinde çalıştığını Arap kökenli olduğunu ve işine devam ettiğin belirtti. Asli işinin şehir planlamacısı olduğunu belirten Tuğrul “Önceki dönem asli işimi yapmıyordum. Daha çok arazideydim. Abdullah Başkan belediye başkanı olduktan sonra asli işimi yapmaya başladım. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Abdullatif Koşer, Belediye Fen İşleri Müdürlüğünde çalıştığını belirterek, “Bizler belediye başkanımızdan memnunuz. Belediyede çalışmaya devam ediyoruz. Belediyede herhangi bir ayrımcılığı maruz kalmadık. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İsmail Yücel de Arap kökenli olduğunu belirterek önceki dönemde çalıştığını ve hala belediyede çalışmaya devam ettiğini ifade etti.