Ceylanpınar Belediyesi Maddi Kayıpta, Olan Vatandaşa Oluyor

Şanlıurfa?nın Büyükşehir olmasıyla Ceylanpınar Belediyesi maddi kayıp yaşarken, olan Ceylanpınarlılara oluyor.

YEREL 17.12.2014 12:09:18 9465 0
Ceylanpınar Belediyesi Maddi Kayıpta, Olan Vatandaşa Oluyor
Büyükşehir olmanın zararını yalnızca vatandaşlar çekmiyor. Büyükşehir olmanın maddi zararını vatandaşlar buca escort Ceylanpınar Belediyesi de görüyor. Vatandaşlar suya, çevre vergisine ve daha birçok kaleme kat be kat zam gelmesiyle Büyükşehir’e isyan ederken, ilçe belediyeleri de maddi kaynaklarının tamamını, Büyükşehir Belediyesi’nin almasından dertli.

KÖYLÜLER DE BÜYÜKŞEHİRDEN DERTLİ

Ceylanpınar’ın hangi köyü olursa olsun bir çivi çakmak isterse Büyükşehir Belediyesi’nden izin almak zorunda olduğunun farkına vardıkça “Bizi niye büyükşehir yaptınız “ tepkisini gösteriyor. Daha önceleri Ceylanpınar Belediyesi’nde sıkıntılarını sorunlarını gideren köylüler, Ceylanpınar’ın büyükşehir olması ile birlikte bütün imar işlerini Büyükşehir Belediyesi’nden izin alarak yapması sıkıntı oldu. Vatandaşın cebinde fazla para çıkmaya başladıkça da siyasilerin kızgınlıkları her geçen gün artmaya başladı. Çünkü Suriye sınırına sıfır noktasındaki bir köyün bile imarına artık büyükşehir bakıyor.

VATANDAŞLAR DA İLÇE BELEDİYELER DE BÜYÜKŞEHİR OLDUKLARINA BİN PİŞMAN

Vatandaşlar sokağında, mahallesinde bir sorun olduğunda yaşadığı sorunlarla ilgili, Ceylanpınar Belediyesi’ne mi yoksa Büyükşehir Belediyesi’ne mi gideceğini bilmiyor. Bilseler de ilk müracaat ettikleri yer Ceylanpınar Belediyesi oluyor.  Belediye “Bu işe büyükşehir bakıyor. Bu hizmeti oradan istemeniz lazım” dese de vatandaş “Ben bilmem. Ben oyumu size verdim. Ben bu ilçede oturuyorum. Ben anlamam. Siz o zaman büyükşehri arayın kanalizasyonu mu halledin” şeklinde tepki gösteriyor.

CEYLANPINAR BELEDİYESİ MADDİ KAYIP YAŞIYOR

Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasıyla Ceylanpınar Belediyesi bütün gelir kaynaklarını Büyükşehir Belediyesi’ne kaptırdı. Belediyenin hizmet karşılığı olan parasını ise Büyükşehir Belediyesi tahsil ediyor.