Ceylanpınar Belediyesi camilerin halılarını yıkadı

Ceylanpınar Belediyesi Temizlik İşleri Birimi tarafından ilçedeki bütün camilerin halıları yıkanıyor.

GÜNCEL 10.03.2016 16:55:35 1451 0
Ceylanpınar Belediyesi camilerin halılarını yıkadı
Baharın gelişiyle beraber birçok alan ve mekanda yapılan temizlik çalışmalarına camiler de eklendi. Ceylanpınar Belediyesi Temizlik İşleri Birimi tarafından ilçedeki bütün camilerin de temizlik çalışmaları başladı. Bu kapsamda ilçede bulunan 73 caminin halıları yıkanmaya başlandı. Cami cemaatleri belediyenin temizlik hizmetinden memnun kalırken Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya teşekkür edildi.

BÜTÜN CAMİLERİN HALILARI YIKANIYOR
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, camilerin toplumun ortak manevi mekanları olduğunu belirterek bu kapsamda camilerin genel temizliğini üstlendiklerini söyledi. İlçede bulunan 73 caminin halılarının yıkanacağını ifade eden Daşkıran, "Geçtiğimiz yıl da Belediye Başkanımız Menderes Atilla ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un görüşmeleri neticesinde Haliliye belediyesinden getirdiğimiz halı yıkama makinesiyle camilerimizin halılarını yıkamıştık. Bu yıl yine yapılan görüşmeler neticesinde halı yıkama makinesini getirerek camilerimizde temizlik çalışmalarımızı yapıyoruz. Ulu camiden başlayan temizlik çalışmalarımız neticesinde ilçemizde bulunan 73 camimizin halılarını yıkayacağız." dedi.

Camilerin temizliğini belediye olarak önemsediklerini vurgulayan Daşkıran, "Çünkü bu mekanlar halkımızın ortak manevi mekanlarıdır. Bizler her zaman camilerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılama konusunda elimizden gelen bütün özveriyi göstermeye gayret ediyoruz. Bu çalışmayı yaparken bize desteklerini esirgemeyen Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a ve tüm ekibine Belediye başkanımız Menderes Atilla adına teşekkürü bir borç biliyorum." diye konuştu.

"CAMİLER ALLAH'IN EVLERİDİR"
Camilerin temizliğiyle ilgili konuşan Ceylanpınar İlçe Müftüsü Üsame Anlağan da, yaptıkları çalışma dolayısıyla Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya teşekkür ederek, "Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Camilerin halka hizmet veren Allah'ın evleri olduğunu dile getiren Anlağan, "Allah'ın evlerini temiz tutmak İbrahim (as) ve İsmail (as)'a verilen görevler arasında yer alır. İbrahim Halilullah'ın memleketi olarak bilinen Şanlıurfa'mızda camilerimize verilen temizliğin hasleten Ceylanpınar'ımızda camilere gösterilen önemin bu açıdan isabetli olduğunu söylemek mümkündür. Onun memleketi, onun diyarı olarak bilinen bu beldelerde elbette onun gösterdiği istikamette sevgili Peygamberimizin hadisi şeriflerinin rehberliğinde bu temizliği, bu nezafeti, bizler önemseriz." diye konuştu.

Ceylanpınar Belediyesi'nin camilere göstermiş olduğu hizmetin cami temizliğiyle sınırlı kalmadığını hatırlatan Anlağan,"Her vesile ile buradaki hayırlı ve dini hizmetlere destek veren, yardımlarını bir an olsun esirgemeyen belediye başkanımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.