Ceylanpınar Belediyesi 30 Yıllık Ağacı Bir Gecede Kesti

Ceylanpınar Belediyesi ekipleri gece saatlerinde C.Ö. isimli vatandaşın evinin önünde bulunan 30 yıllık bir ağacı kesti, diğer ağaçları kesmek isteyen ekipler vatandaşların tepkileri üzerine söz konusu sokaktan ayrıldı.

YAŞAM 11.07.2019 12:08:06 5105 0
Ceylanpınar Belediyesi 30 Yıllık Ağacı Bir Gecede Kesti

Alınan bilgiye göre; Kepez Mahallesi’nde ikamet eden C.Ö. isimli vatandaşa belediye tarafından bahçe duvarının belirlenen ölçülerin dışında örüldüğünü ve sokağı işgal ettiği tebliğ edildi. C.Ö. söz konusu tebliğe uyarak bahçe duvarını yıkıp belediyenin belirttiği ölçüler dâhilinde yeniden ördü. Yeni örülen bahçe duvarının daha içerilerde olması alsancak escortiyle daha önce bahçe içerisinde olan ve ikisi yaklaşık 30 yaşında olan 5 ağaç bahçenin dışında kaldı. Sokak trafiğini hiçbir şekilde engellemeyen ve duvar dibinde olan ağaçlar için belediye ekipleri gece saatlerinde kesme çalışması yapmak istedi. Ailenin bilgisi dışında duvar dibinde olan yaklaşık 30 yıllık ağaç kısa bir çalışma sonucu kesildi.

 

Sesler üzerine dışarı çıkan ve ağacın kesildiğini gören ev sahipleri, diğer ağaçların kesilmesine müsaade etmeyeceklerini belirterek belediye ekipleriyle kısa süreli bir tartışma yaşadı. Diğer ağaçların kesilmesini son anda engellediklerini ifade eden ev sahibi C.Ö. yaşananlara üzüldüklerini ifade etti.
 

Bahçe duvarı için belediyenin belirttiği ölçüler dâhilinde çalışma yaptıklarını söyleyen ev sahibi, ancak ağaçların hiçbir engel teşkil etmediği halde kesilmek istenmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
 

Haber: Musa Kılınç