Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak, Ramazan ziyaretleri kapsamında şehit ailelerini de unutmadı.

Başkan Aksak, anneler günü dolayısıyla 1996`da Diyarbakır`ın Hantepe Köyünde 4 arkadaşı ile birlikte şehit edilen öğretmen Cuma İbiş`in annesi Saadet İbişi ziyaret etti

YEREL 15.05.2019 10:51:58 1435 0
Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak, Ramazan ziyaretleri kapsamında şehit ailelerini de unutmadı.

Ziyarette Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Zahide Tepedelen de hazır bulundu. Şehit annesine bayrak ve Kur'an-ı Kerim hediye eden Başkan Aksak, bir süre anne Saadet İbiş ile sohbet etti.

Başkan Aksak burada yaptığı açıklamada şehit ailelerinin şehitlerin emanetleri olduğunu belirterek her daim şehit ailelerinin yanında olduklarını söyledi. Anneler günü dolayısıyla şehit Cuma İbiş'in annesi Saadet İbiş'i ziyaret ettiklerini dile getiren Başkan Aksak, "Şehidimizin annesini ziyaret ettik. Ellerini öpüp anneler gününü tebrik ettik. Şehitlerimiz olmasaydı bugün bizler bu cennet vatanda özgürce yaşayamazdık. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Şehit Annesi Saadet İbiş de ziyareti dolayısıyla Belediye Başkanı Abdullah Aksak'ta teşekkür etti.

Şehit Öğretmen Cuma İBİŞ Kimdir?

Şehit Öğretmen Cuma İbiş 01.01.1970 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde dünyaya gelmiştir.

Diyarbakır Eğitim Yüksek Okulu Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Cuma İbiş, Ordu İli Ünye İlçesinde görev yaptıktan sonra 14.07.1993 tarihinde Diyarbakır iline atanmıştır. Diyarbakır Merkez Hantepe Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni iken, 01.10.1996 tarihinde Hantepe Köyü'nden kaçırılarak, köy dışında dört arkadaşı ile birlikte şehit edilmiştir.