Cerebral Palsy Türkiye’den yeni çocuk kitapları

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye; çocuklarda empati duygusunu geliştirerek farkındalık yaratma amacıyla hayata geçirdiği Çocuk Kitapları Serisi’ne iki kitap daha ekledi.

YAŞAM 20.03.2024 12:39:33 71 0
Cerebral Palsy Türkiye’den yeni çocuk kitapları

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye; çocuklarda empati duygusunu geliştirerek farkındalık yaratma amacıyla hayata geçirdiği Çocuk Kitapları Serisi’ne iki kitap daha ekledi.

İstanbul’daki kampüsünde Cerebral Palsy’li bireylere, Hatay Antakya’daki hizmet birimleriyle ise deprem bölgesindeki engelli bireylere; teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, çok yönlü hizmet modellerinin yanı sıra engelli bireylerin sosyal hayata katılımını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda Cerebral Palsy’li ve engelli bireyler konusunda toplumsal bilinç oluşturmak hedefiyle çeşitli farkındalık çalışmalarına imza atıyor.

Gönüllü bilim insanlarından oluşan Vakıf Akademik Kurulu; uzmanlara, ailelere ve çocuklara yönelik birçok yayın hazırlıyor. Engelli çocukların akranlarıyla eşit şartlar altında yaşamaları, engel durumlarının bilinirliğinin artırılması ve akran zorbalığına maruz kalmamaları amacıyla hazırlanan çocuk kitapları okuyucularıyla buluşturuyor.

Boyut Yayın Grubu katkılarıyla hazırlanan, 6 kitaptan oluşan çocuk kitapları serisinin iki yeni kitabı; "Çiftlikte Doğum Günü" ve "Benim Renklerim ve Harflerim" küçük yaştaki okuyucuları eğlendirirken bilgilendiriyor.

Çiftlikte Doğum Günü

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Akademik Kurul Üyesi ve Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Nihan Hande Akçakaya tarafından kaleme alınan ve Selin Çelikoyar tarafından resimlenen “Çiftlikte Doğum Günü” kitabı, Cerebral Palsy’li Müjde’nin arkadaşlarıyla çiftlikte geçirdiği keyifli bir doğum günü macerasını anlatıyor. Kitap, çocukların hayal güçlerini ve arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlayan sıcak bir hikaye sunuyor.

Benim Renklerim ve Harflerim

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye  Akademik Kurul Üyesi Doç. Dr. Pelin Akmeşe'nin yazdığı,  Selin Çelikoyar'ın resimlediği “Benim Renklerim ve Harflerim” kitabı; anasınıfına başlamadan önce  endişe yaşayan Hemiplejik Cerebral Palsy'li Deniz'in anasınıfındaki öğretmenlerinin desteğiyle geliştirdiği öğrenme yöntemiyle renkleri ve harfleri eğlenceli bir şekilde keşfetme yolculuğunu anlatıyor.

www.boyutstore.com ve seçkin kitapçılarda satışa sunulan kitaplardan elde edilen gelir depremden etkilenen çocukların özel eğitim ve fizyoterapi hizmetleri için kullanılacak.

Cerebral Palsy nedir?

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon kişi Cerebral Palsy ile yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6 binden fazla bebek Cerebral Palsy tanısı almaktadır.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye;

Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor. “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf” ve “İzinsiz Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş” statüsü kapsamında kamu yararına çalışan bir kuruluş olan Vakıf, İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi bulunuyor. 50. yılını dolduran Vakıf, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 1972 yılından beri, şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir. 

Hibya Haber Ajansı