Büyükşehir´Den Harranlı Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi

Şanlıurfa`nın merkez ve kırsal ilçelerine hizmeti eşit götürmek için planlama yapan ve bu kapsamda ilçe çalışmalarına araklıksız devam eden Şanlıurfa Büyükşehir belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran ilçesinde incelemelerde bulundu.

GÜNCEL 19.12.2016 10:03:54 1543 0
Büyükşehir´Den Harranlı Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi
İlk olarak Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve İlçe Kaymakamı Temel Ayça ile bir araya gelen Başkan Çiftçi, Cumhuriyet İlk okulundaki öğrencilerle bir araya denizli escortler. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öğrencilere çevre bilincini aşılamak amacıyla Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından verilen eğitimin ardından Başkan Çiftçi ve beraberindekiler öğrencilere "çevre bilinci eğitim seti" hediye etti.
Çocuklara eğitimin önemine ve çevrenin temiz tutulması yönünde tavsiyelerde bulunan Başkan Çiftçi, öğretmenlerle bir araya gelerek eğitimin hem veliler hem de öğretmenler tarafından verilmesi hususunda konuşma yaptı.
Başkan Çiftçi ve beraberindekiler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilemek üzere yardım dağıtımına geçtiler.
Sosyal Belediyecilik gereği çalışmalarını bu yönde de sürdürdüklerini belirten Başkan Çiftçi: "İlçe çalışmalarımızda arkadaşlarımız bir takım hazırlıklar yapıyor. Bizler de o hazırlıkların başlamasını sağlıyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğümüz 13 ilçede ihtiyaç sahibi aileleri gerekli kriterleri uygulayarak tespit ediyor. Bu anlamda Harran'da 157 aile tespit edildi. Gıda yardım paketleri bu ailelere ulaştırılıyor. Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz aynı şekilde devlet kurumlarımız fakir fukaraya dokunmak durumundalar. Bu sosyal devlet olma ilkesi gereğidir. Bizde bunu uygulamaya çalışıyoruz" diyerek ailelere hayırlı olmasını diledi.