Büyükşehir Soba Zehirlenmelerine Karşı Vatandaşları Bilgilendirdi

Soba kullanımından dolayı oluşabilecek karbonmonoksit zehirlenmesine karşı vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, zehirlenmelere karşı da soba kullanan vatandaşlara eğitim verdi

GÜNCEL 8.01.2016 14:03:34 1385 0
Büyükşehir Soba Zehirlenmelerine Karşı Vatandaşları Bilgilendirdi
Kış aylarının gelmesiyle birlikte evlerde ısınmak için kömür ve farklı türlerde yakıt kullanan vatandaşları oluşabilecek karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bilgilendiren Büyükşehir İtfaiye ekipleri, zehirlenmemelerin yaşanmaması için yapılması gerekenleri ve alınacak tedbirleri anlattı.

Konuyla ilgili bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı, soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları bilgilendirme çalışmalarımızı aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Kokusuz ve tatsız bir gaz olmasından dolayı algılanması güç olan  karbonmonoksit ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı,"Soba ile ısınan vatandaşlarımız duvar ile soba arasında yaklaşık 50 santim mesafe bulunmalıdır. Sobalar kesinlikle üstten tutuşturulmamalı, soba aşırı şekilde yakıt ile doldurulmamalıdır. Sobalarınıza plastik ve boya gibi çöpler atılmamalı ve yatmadan önce tamamen söndürülmelidir. Soba içindeki yanmış, yarı yanmış kömür, odun gibi yakacak malzemeler yatılacağı zaman dışarıya çıkartılmalıdır" şeklinde konuştu.