Bursa Belediyesi, 8 Mart’ta tüm kesimlerinden kadınları bir araya getirdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Buluşması, sivil toplum kuruluşlarından kamu kurumlarına, muhtarlardan siyasilere kadar toplumun tüm kesimlerinden kadınları bir araya getirdi.

YAŞAM 8.03.2024 11:40:34 34 0
Bursa Belediyesi, 8 Mart’ta tüm kesimlerinden kadınları bir araya getirdi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Buluşması, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Beyazıt Salonu'nda yapıldı. Orkestra Şube Müdürlüğü genç sanatçılarının mini konseriyle başlayan programda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tek tek masaları gezerek tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutladı.

Program, daha sonra Orhangazi Salonu’ndaki ‘Geçmişin izinde, geleceğin yüzleri’ adlı tiyatro gösterisiyle devam etti.

‘Ana başa taç imiş, her derde ilaç imiş, bir evlat pir olsa da, anneye muhtaç imiş’ diyen Başkan Alinur Aktaş, “Kadınlar anadır, yardır, eştir, kardeştir, abladır. Kadın, bu toplumun en asli ve en sağlam unsurlarından bir tanesidir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını geride bıraktık ve yeni bir yüzyıla başladık. Biz artık çok daha güçlü bir ülkeyiz. Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki tüm büyüklerimizi de rahmetle anıyorum. Tiyatro gösterisinde de genç kızlarımız onların izinden gideceklerinin sözünü verdiler. Ülkemizin gücünü, kadınların gücünü göstermek istedik. Şehrimiz Bursa’da da birçok güçlü ve başarılı kadın var. Hepsi bizim için ayrı ayrı kıymetli ve değerli. Kadına şiddet uygulayan veya kadını ötekileştiren tüm anlayış ve zihniyeti reddediyoruz. Toplumun temel direği olan kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Hibya Haber Ajansı