Bursa Belediyesi, 30 adet yangın söndürme su tankerini filosuna dahil etti

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal mahallelerde olası yangınlara müdahale etmek için aldığı 30 adet traktör arkası yangın söndürme su tankerini hizmet filosuna dahil etti.

YAŞAM 20.03.2024 13:58:52 69 0
 Bursa Belediyesi, 30 adet yangın söndürme su tankerini filosuna dahil etti

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, törende yangın ve diğer afetlere müdahelede ilk dakikaların önemini hatırlattı.

Teslim edilen tanekerlerle kırsal mahallerlerdeki gönüllü itfaiyecilerin ilk müdahaleyi yaparak zararı en aza indirilmesini sağlayacaklarını belirten Yıldız “130 kırsal mahallemizde 571 gönüllü itfaiyeci katılımı ile yangınla mücadelede ilk müdahale faaliyetleri yürütülüyor. Kırsal bölgelerde teşkilatımızın elini güçlendiren gönüllülerimizin kullanımına sunulmak üzere bugün 30 mahallemize traktör arkası yangın söndürme su tankeri dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyemiz tarafından 123 adet traktör arkası yangın söndürme su tankeri dağıtımı yapılmıştı. Bugün hizmete aldığımız 30 adet traktör arkası yangın söndürme su tankerleri ile toplam 153 adet yangın söndürme su tankeri ile hizmet verilmiş olacak” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı