BTK`dan Tepki! Paylaşmayın

İstanbul Atatürk Havalimanı`nda dün yaşanan canlı bomba saldırılarının ardından çekilen olay yeri görüntülerinin sosyal medya üzerinden paylaşılmasına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu`ndan (BTK) tepki geldi.

GÜNCEL 29.06.2016 12:17:19 1312 0
BTK`dan Tepki! Paylaşmayın
Yapılan açıklamada, "Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olunacaktır" denildi.
BTK'nın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün düzenlenen, masum insanların hayatını kaybetmesine alsancak escort olan ve Türkiye'nin birlik ve huzurunu hedef alan terör saldırısı sonrası sosyal medya üzerinden saldırı anına ve saldırı mağdurlarına ait çeşitli görüntülerin paylaşıldığı belirtildi. Mahkeme kararı ile hakkında yayın yasağı da getirilen söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımlar yoluyla, terör saldırısının amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet edildiğinin kaydedildiği açıklamada, şöyle denildi: 
"Bu itibarla, internette ve özellikle sosyal medyada yapılan ve hukuki sorumluluğu bulunan bu tür paylaşımlar (tweet, retweet vb.) konusunda vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermesi beklenmektedir. Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumlulukları bulunmaktadır. Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olunacaktır."