Birleşik Metal-İş: MESS'in teklifi ücret kayıplarını gidermekten uzak

İSTANBUL-04.01.2024-HİBYA- Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile toplu sözleşme görüşmeleri yürüten Birleşik Metal-İş Sendikası, MESS'in teklifini, "metal işçilerinin reel ücret kayıplarını gidermekten uzak" diye nitelendirdi.

GÜNCEL 4.01.2024 14:22:30 113 0
Birleşik Metal-İş: MESS

Birleşik Metal-İş açıklamasında, "Sendikamızla MESS arasında sürmekte olan Grup Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin yenisi MESS’in çağrısıyla bugün (Perşembe) yapıldı" denildi ve eklendi:

"MESS, bugün yapılan toplantıda ücret teklifini ilk 6 aylık dönem için yüzde 60’a yükseltti. MESS’in önceki teklifi yüzde 50 idi. Sosyal haklara ise daha önce Sözleşmenin 1. yılı için verdiği yüzde 80 oranındaki artış teklifini yüzde 85’e yükseltti."

Söz konusu teklifi, "Bu teklif, metal işçilerinin yoksulluk sınırında yaşaması ve çalışması demektir. En zor koşullarda, ölümüne çalışan metal işçilerinin bu zam oranını kabul etmesi beklenemez" diye nitelendirilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Son günlerde yağmur gibi yağan zam dalgası karşısında bu ücret artışları ile yaşamak mümkün değildir. Sendikamızın, metal işçilerinin talep ve beklentisine yanıt vermekten uzak bu teklifini kabul edemeyeceği açıktır. Gelinen süreç bıçağı kemiğe dayamış, hatta kemiği kesmeye başlamıştır. Genel Yönetim Kurulumuz, arabulucu raporunun Sendikamıza ulaşmasından sonra grev kararlarını en kısa sürede alacaktır. Süreç adım adım greve doğru giderken, metal işçileri beklentilere uygun bir teklif verilene kadar mücadelelerini yükselterek sürdürecektir."

Hibya Haber Ajansı