BİK Müdürü: İlanlar ciddi anlamda düşmüş!

Şanlıurfa?daki görevine geçtiğimiz günlerde başlayan BİK Şanlıurfa Şube Müdürü Osman Bolluk, ?Buraya geldiğimizde de yakın çalışmalar yaptık. Ama ne yazık ki, ciddi anlamda ilan kaybının olduğunu gördük? dedi.

GÜNCEL 1.08.2019 14:50:13 3153 0
BİK Müdürü: İlanlar ciddi anlamda düşmüş!

15 Temmuz itibariyle Basın İlan Kurumu (BİK) Şanlıurfa Şubesine müdür olarak atanan Osman Bolluk, yaklaşık iki hafta içinde yapmış olduğu çalışmaları değerlendirdi.

Şanlıurfa’da yerel basınla ilgili yaptıkları çalışmalarda ilan pastasının her geçen gün küçüldüğüne dikkat çeken Bolluk, ilanların yeniden istenilen düzeye gelmesi için yerel basın temsilcileriyle ortak hareket edeceklerini kaydetti.

Bolluk, “
1 Temmuz itibari ile Çorum Şube Müdürü iken, Şanlıurfa'ya atamamız gerçekleşti. 15 Temmuz'da görevimize başladık.  Gelir gelmez şehir, gazetelerimiz hakkında fikir sahibi oldum. Gelmeden önce de fikir sahibi oldum bazı ağabeylerimizden. Urfa'nın iyi olduğunu,  her türlü potansiyelin olduğunu söylediler. Buraya geldiğimizde de yakın çalışmalar yaptık. Ama ne yazık ki, ciddi anlamda ilan kaybının düştüğünü gördük. Bu tespitlerimiz arasında ihale ilanlarının ciddi anlamda düştüğünü gördük. 2015 verileri ile 2019 verilerini kıyasladığımızda kaybın yüzde 50 olarak düştüğünü gördük. Buradaki amacımız; gazetelerimiz ile basınımız ile ortak şekilde hareket edip,  buradaki kamu kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret edip, kendimizi doğru ifade ederek eski ilan kaybını tekrar canlandırmak ve gazetelerimle birlikte ilan gelirlerini artırmak, diğer kurumlarla ilgili varsa sıkıntılarımız çözerek, ortak hareket ederek bu yolla ilerletmek gayemiz çabamız olacaktır. Bu konuda da gazete sahiplerimiz sağ olsun hepsi olumlu şekilde karşıladı. Her türlü yardım ve desteklerini sunacaklarını söylediler. Bu bizi çok mutlu etti, inşallah yakın zamanda da meyvelerini görürüz” ifadelerini kullandı.