“Bereket Sofrası” Yenişehir’de kuruldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah namazını Yenişehir İlçesi Çınarlı Cami’nde kılarak, ardından pazarcı esnafıyla bereket sofrasında buluştu.

GÜNCEL 23.01.2024 17:04:56 89 0
“Bereket Sofrası” Yenişehir’de kuruldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geleneksel ‘Bereket Sofrası Buluşmaları’nı uzun bir aradan sonra Yenişehir İlçesi’nde tekrar başlattı.

Programa, Başkan Aktaş’ın yanı sıra Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fahrettin Bilgit, meclis üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.

Başkan Aktaş, uzun bir ara verdikleri ‘Bereket Sofrası’ buluşmalarına Yenişehir’deki pazarcı esnafıyla bir araya gelerek tekrar başladıklarını söyledi. Tüm esnafa ‘hayırlı işler, bol kazançlar’ dileyen Başkan Aktaş, her meslekte zorluklar bulunduğunu ancak ekmeğini pazarcılıkla kazanan esnafın da ne kadar zor bir iş yaptığının farkında olduğunu belirtti.

Başkan Aktaş, pazar yeri yapmanın ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olmasına karşın büyükşehir belediyesinin ilçelere konforlu pazar alanları kazandırdığını hatırlatarek, “Tüm pazarcı esnafımıza kolaylıklar diliyorum. Marketlerin çok geliştiği bir dönemde vatandaşlara market ayarında pazar yerleri sunarak tercih etmelerini arzuluyoruz. Yenişehir’e, Kestel’e, Gürsu’ya ve Yıldırım’a kazandırdığımız modern kapalı pazar alanlarının benzerlerini diğer tüm ilçelerimize de kazandıracağız. Biz bu işi yürekten yapıyoruz” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, ilçeye birçok eseri kısa zamanda kazandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Başkan Aktaş ve beraberindekiler, pazar alanındaki tezgahları tek tek gezerek pazarcı esnafıyla sohbet etti. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlarla konuşan Başkan Aktaş, Yenişehir halkının talep ve görüşlerini de dinleyerek not aldı.

Hibya Haber Ajansı