Belediye Meclisi?nin, İçinde Ceylanpınar?ın Olmadığı İmar Hamlesi

Şanlıurfa Belediyesi Ağustos ayında Ahmet Kaytan başkanlığında yaptığı meclis toplantısından çıkan kararları kamuoyuyla paylaştı. Ceylanpınar için hiç bir imar planın olmadığı meclis toplantısında İmar kararları üzerinde duruldu.

GÜNCEL 5.09.2014 14:37:29 2449 0
Belediye Meclisi?nin, İçinde Ceylanpınar?ın Olmadığı İmar Hamlesi
Yapılan toplantıda Şanlıurfa’nın Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye ilçesine bağlı Atatürk, Süleymaniye, Narlıkuyu, Şenevler, Güllübağ, Gülveren ve Büyükhan mahallelerinde imar düzenlemeleri konuşuldu.

Yapılan son meclis toplantısında Karaköprü Belediyesine ait Narlıkuyu, Şenevler ve Güllübağ Mahallelerinde, Haliliye Belediyesine ait Atatürk, Süleymaniye ve Gülveren Mahallesinde İmar planı değişikliği konusunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesi kararı alınırken, Eyyübiye ilçesine bağlı Büyükhan Mahallesinde bazı parsellerin İmar Planı değişikliğinin, kabul edilmesi kararı alındı. İmar ile ilgili alınan bir diğer karar ise Şanlıurfa ili tarihi kent merkezinin koruma amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonunun, kabul edilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca Şanlıurfa’nın Merkez ilçelerine bağlı köylerinde Fosseptik çukuru açılması için ŞUSKİ’ye yetki verildi. Fosseptik çukuru çalışmaları ilk olarak Karaköprü İlçesinin Hamurkesen Mahallesinde başlayacak.

Akçakale için alınan kararda ise Öğretmenevinin tefrişi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına, çevre düzenlenmesi için ise Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Maşukta yapılan belediye konutlarının 20 tanesi personel lojmanı olarak kullanılmak üzere Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığına tahsis edildi.

Alt yapı Tesis açım ruhsatı için belirlenmiş olan 100,00 TL’lik keşif birim fiyatı ile keşif bedelinin keşif birim fiyatı 100,00 TL + Zemin Tahrip bedeli x 0,01 olarak uygulanmasına karar verildi.