Belediye izin verirse Urfa sokaklarında olacak

Şanlıurfa sokaklarında gezen fayton, yolcu ve turist taşımak için belediyeden izin bekliyor.

GÜNCEL 23.11.2015 12:19:28 1266 0
Belediye izin verirse Urfa sokaklarında olacak
Şanlıurfalı Ahmet Erol turistleri taşımak amacıyla bir at arabası satın alarak, faytona çevirdi. Birkaç kez turist taşıyan Erol, zabıta engeline takıldı. Belediye ile görüşen Erol olumlu sonuç alamadı.
HERŞEY HAZIR BELEDİYE İZİN VERSİN
Türkiye’de tüm şehirlerde faytonların olduğuna vurgu yapan Faytoncu Ahmet Erol Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden bu yönde çalışma için izin alamadıklarını vurguladı. Erol; “Biz at arabacıyız böyle bir şey yapmak istiyoruz ama belediyemiz bize izin vermiyor. Bu uygulama tüm şehirlerde var fakat bizim belediyemiz yolların dar olduğunu ifade ederek çalışmamıza izin vermiyor. Bize imkan tanımıyorlar imkan tanınsa biz neler yaparız.” dedi.
BİR ARAP ÜLKESİ DEĞİL, ŞANLIURFA….
Şanlıurfa sokaklarında gezen faytonda isteğe göre şarkılarda dinlemek mümkün. Arapça çaldığı şarkılarla sokaklarda gezen Erol vatandaşların olumlu tepkisini alıyor. Bazı vatandaşlar Arapça şarkıya eşlik ederek oynuyor… Oldukça geniş müzik arşivi olan Ahmet Erol; “ Her türlü müziği bulmak mümkün. Sevgililer biner romantik çalarız isteyene, Kürtçe, Arapça, Türkçe fark etmiyor tüm şarkılar arşivimizde var” dedi.
BAKMA GÜZELİM ATLA GEZELİM…
Faytonda en dikkat çeken unsurlar ise aracın arkasında bulunan oyuncaklar ve yazılar. Faytonun arkasına yazılan; “Bakma Güzelim Atla Gezelim” yazısı görenleri tebessüm ettiriyor.