BELEDİYE BAŞKANLARI AKRABALARINI İŞE ALAMAYACAK

AK Parti, yeni bir yerel yönetimler yasa taslağı hazırladı. 9 ana başlıktan oluşan taslağa göre belediye başkanları, akrabalarını işe alamayacak.

GÜNCEL 7.10.2019 11:44:38 2427 0
BELEDİYE BAŞKANLARI AKRABALARINI İŞE ALAMAYACAK

AK Parti’nin yeni yerel yönetimler yasa taslağının detaylarını, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki açıkladı. 9 ana başlıktan oluşan yeni taslağa göre belediye başkanları, akrabalarını işe alamayacak.

Yerel Yönetimler Yasa Taslağı çalışmalarına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları sonrası başlayan AK Parti’de, çalışmanın sonuna gelindi. 9 ana başlıktan oluşan yeni taslağa göre, belediye başkanları, akrabalarını artık işe alamayacak.

Taslağın detaylarını anlatın AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki,  taslağın 9 ana başlıktan oluşacağını belirtti. Bunlar; imar ve planlama, görev alanları, finansman, belediye organları, teşkilat ve personel, denetim, izleme ve şeffaflık, işlevini yitirmiş yasaların kaldırılması, belediye başkanlarının özlük hakları ve istişareye bırakılan konular olarak belirlendi.

Özhaseki; denetim, izleme ve şeffaflık konusunun da taslakta yer aldığını belirterek, belediye başkanlarının akrabalarını işe almasının önüne geçmek için taslakta bir madde olduğunu belirtti.