Belediye Basın Bülteni

Ceylanpınar Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Belediyenin son dönemlerde yapılan çalışmalarıyla ilgili bülteni basın ile paylaştı.

GÜNCEL 18.05.2016 14:38:26 1667 0
Belediye Basın Bülteni

Bültende çalışmalar dışında Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın ziyaretlerine de yer verildi.

-Dikili Mahallesi Kültür Evi Çalışması
İlçeye bağlı kırsal mahalle olan Dikili mahallesinde yapımının bir kısmının mahalle sakinleri bir kısmının ise Ceylanpınar Belediyesi tarafından karşılanacak olan Kültür Evi için temel dolgu çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.
450 Metre kare alana yapılacak kültür evinin kısa bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete gireceği ifade edildi.
-Han Mahallesi Kültür Evi Çalışması
Kültür evleri yapım çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı kırsal mahalle olan Han Mahallesinde temel atma çalışması yapıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Ceylanpınar Belediyesi’nin ortaklaşa yürütecekleri çalışma kapsamında alan tespiti yapılarak çalışmalar başlatıldı.
-Özbek Camiisi İçin Yapılan Tadilat Sonrası Cami İbadete Açıldı
Geçtiğimiz aylarda meydana gelen yangın sonrasında büyük ölçüde zarar gören ve Ceylanpınar Belediyesi tarafından tadilat ve onarımı yapılan Özbek Camii’si ibadete açıldı.
Geçtiğimiz yıl Aralık ayında meydana gelen yangında kullanılamaz hale gelen camii için Ceylanpınar Belediyesi tarafından tadilat ve onarım yapıldı.
Camii’nin önümüzdeki günlerde açılışının yapılacağı belirtildi.
-Zabıta Ekipleri Büyük Marketlerde Denetim Yaptı
Ceylanpınar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerce ilçede bulunan büyük marketlerde gıda denetimi yapıldı. Denetimlerde özellikle gıda kalitesi, hijyen ve son kullanma tarihleri üzerinde duruldu. Ayrıca işyeri personelinin de temizlik ve düzeni konusunda market sahiplerine uyarı yapıldı.
-Belediye Başkanından Yaralı Astsubaya Ziyaret
Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ocak ayında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yürütülen operasyonlarda iki ayağından yaralanan Ceylanpınarlı Astsubay Gazi Hamza İyigün'ü evinde ziyaret etti.
GATA’da uzun bir süre tedavi olduktan sonra Ceylanpınar’daki baba evine gelen Hamza İyigün Belediye Başkanı Menderes ve Atilla ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.
-Tarım İşletmeleri Genel Müdürü’nden Belediye Başkanına Önemli Ziyaret
Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Taşan, Ceylanpınar'daki temasları kapsamında Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'yı makamında ziyaret etti. Başkan Atilla, ziyaretten duyduğu memnuniyetin ifade ederken görevine yeni atanan Genel Müdür Taşan'a da hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Genel Müdür Taşan ise görevi devraldıktan sonra TİGEM'e bağlı işletmeleri ziyaret ettiğini belirterek bu kapsamda Ceylanpınar'a denizli escortğini dile getirdi.
Ziyaret kapsamında Ceylanpınar Belediyesi'nin TİGEM'den talep ettiği alanlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Atilla, Ceylanpınar için arzu ettiği birçok projenin yer sorunundan dolayı gerçekleştirilemediğini belirtti. Özellikle Ceylanpınar'a büyük bir mesire alanı yapmak istediklerini bunun için de TİGEM'den arazi talep ettiklerini söyledi.
Genel Müdür ise Taşan taleplerin alındığını ve makul ölçülerde  taleplerin değerlendirileceğini ifade etti.
Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyaretin ardından kepez ve çevresinde talep edilen alanlar Genel Müdür Mehmet Taşan'a gösterildi. Kepez tepesi üzerinde yapılan alan taramasında Başkan Atilla, talep edilen alanların Ceylanpınar için büyük ve önemli projeler olduğunu bu konuda TİGEM'den gerekli hassasiyeti beklediklerini söyledi.