Başkan Yardımcısı Daşkıran; “Can dostlara vahşeti kınıyoruz”

Toplu sokak köpeği ölümlerinin yaşandığı Ceylanpınar’da, belediye harekete geçti. Ceylanpınar ilçe Belediyesi sokak hayvanlarına vahşete sessiz kalmadı.

YEREL 29.01.2021 15:10:00 1524 0
Başkan Yardımcısı Daşkıran; “Can dostlara vahşeti kınıyoruz”

Ceylanpınar sınırlarında yer alan TİGEM Beyaz kule işletmesi yakınlarında gece ihbar üzerine Ceylanpınar Belediyesi Sağlık ve Hayvan Hizmetleri birim ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede 7 can dostunun hayatını kaybettiği tespit edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay Ceylanpınar-Viranşehir karayolu TİGEM Beyaz kule işletmesi yakınlarında yoldan geçen vatandaşların ihbar etmesiyle fark edildi. Meydana gelen olayla ilgili Ceylanpınar Belediyesine bağlı ekipler sevk edilerek çalışma başlatıldı.

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, ‘’ilçe Jandarmamızdan gelen telefon aranması üzerine TİGEM beyaz kule civarında 7 adet köpeğin ölü olarak bulunduğu ihbarı üzerine arkadaşlarımızı sağlık ve hayvan hizmetleri birim sorumlumuzu arayarak olay mahalline gönderildi. Burada içimizi derinden üzen nedeni ise henüz belli olmayan maalesef orada 7 köpek ölü olarak bulunmuştur. Bu olay belediye olarak hem bizi hem de ilçe halkını derinden üzmüştür. Biz belediye olarak bu konunun takipçisi olacağız. Çünkü hayvanlar bizim için değerli yaşamları bir o kadar bizim için önemlidir. Bu vahşete neden olanların bir an önce bulunup adli makamlara sevki konusunda belediye başkanımız son derece hassastır. Konuyu hassasiyetle takip etmekte ve bizlerde ekip olarak kendisini bu konuda ne gerekiyorsa dün olduğu gibi bugün yine bu özveriyle çalışmamızı devam ettireceğiz’’ dedi.

Ceylanpınar Belediyesi’nin can dostlarına” yönelik vahşetin sorumlularının bulunması için kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

ceylanpınar gazetesi