Başkan Soylu’dan yılın esprisi'ne açıklama

Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, siyasette ezber bozan bir söylemde bulunarak, önceki yönetimleri eleştirmek yerine övgü ile söz etti.

17.02.2020 12:30:00 3129 0
Başkan Soylu’dan yılın esprisi

Soylu, “Sağolsunlar asli tüm hizmetler yerine getirilmiş” dedikten sonra kendine özgü üslubu ile bir de espri yaparak, “Biz de yan gelip yatacağız” ifadelerini kullanıp, toplantıya katılanların yüzünü güldürdü.

 

Geçtiğimiz ay görevinden alınan Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak'ın yerine atanan Belediye Meclis Üyesi Feyyaz Soylu, önceki Başkan Menderes Atilla’nın “hayırlı olsun” ziyaretinde, yılın esprisini yaptı. Ancak, bazı çevrelerin bu espriyi ciddiye alması üzüntü yarattı.

 

Güler yüzlü, esprili, gönül almayı bilen üslubu ile Gönül Belediyeciliğinin önderlerinden olan Başkan Feyyaz Soylu, kendisini kutlayan önceki Başkan Menderes Atilla’ya ilçeye verdiği hizmetler için teşekkür etti.

 

Görevine yeni atanmasından dolayı anlatacak bir hizmetinin henüz bulunmadığını açık yüreklilikle ifade eden Feyyaz Soylu, “Eğer gerçekten hizmet konuşacak olursak benim bir hizmetim yok. Bana yapılacak bir hizmet kalmamış yani benden önceki Belediye Başkanları yapılması gereken her şeyi yapmış . Yolumuz var, suyumuz var, kanalizasyonumuz var. Ancak bu hizmet yapmayacağız anlamına gelmez. Elbette yapacağız” diyen Başkan Soylu ardından bir de espri yaptı.

“Biz de yatacağız, kalkacağız, sohbet edeceğiz” diye yaptığı espri ile herkesi güldüren, ortamı sıcak söylemleri ile ısıtan Başkan Soylu, gönül belediyeciliği mesajı verdi.

 

Başkan Soylu, sözlerinin bazı çevreler tarafından yanlış değerlendirilmesi üzerine, şu açıklamayı yaptı:

“Önceki başkanımız sağ olsun ziyaretimize geldi, güzel dileklerini iletti. Ben de beni onure eden bu davranışa karşı kendisinin hizmetlerinden bahsettim. Elbette belediyecilik hizmeti sadece yol, su değildir. Bizim özümüzde sosyal belediyecilik, gönül belediyeciliği vardır. Ben buna vurgu yapmak istedim. Sayın başkana nazik ziyareti için teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsunlar.

 

Biz vefa bilen AK kadrolar olarak ilçemiz için taş üstüne taş koyanı unutmayız, onların deneyimlerinden her zaman faydalanmak isteriz. Görevim süresince rutin belediyecilik hizmetlerini. Yanı sıra başta ilçemizin tanıtımı olmak üzere birçok projeyi hayata geçireceğiz Allah’ın izniyle.”

Ceylanpınar Belediyesinin hiç kimsenin tapulu malı olmadığına da vurgu yapan Başkan Soylu, kendisi için “Totodan çıkmış” şeklindeki söylemlere de yine esprili üslubu ile yanıt verip, “Totadan çıkmışsa bana çıkmış ne yapim” diyerek bir espri daha patlatınca çevresindekiler adeta alkış yağmuruma tuttu.