Başkan Soylu; TİGEM Projesi, Ceylanpınar’ın Karaköprü’sü Olacak

..

YEREL 20.01.2021 15:07:00 1577 0
Başkan Soylu; TİGEM Projesi, Ceylanpınar’ın Karaköprü’sü Olacak

Türk tarımının gelişmesinde ve kalkınmasında önemli bir misyon üstlenen ve devasa büyüklükteki işletmelerinden birisi de Ceylanpınar ilçe sınırlarında bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait atıl durumdaki bir arazi Belediye Başkanı Feyyaz Soylu'nun girişimleriyle yöre halkının hizmetine verilmeye hazırlanıyor.

Yaklaşık 28 yıllık siyasi geçmişi ile yöre halkının refah düzeyini artırıcı projeleri bir bir hayata geçiren Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, “Atıl durumdaki arazinin değerlendirilmesine yönelik  TİGEM Projesi, Ceylanpınar’ın Karaköprü’sü olacak” dedi.

Şanlıurfa’nın merkez ilçelerinden birisi olan Karaköprü’nün çağdaş kimliğini örnek aldıklarını ifade eden Başkan Soylu, konuyla ilgili açıklamasında, “1750 dönümlük bir alan belirledik. Burası TİGEM’e ait atıl bir alan. Kepez’in arka tarafında bulunuyor. Bunun için bir proje hazırladık” diye konuştu.

Ceylanpınar ilçesinin kuruluşunun Devlet Demir Yolları ve TİGEM’de çalışanlara dayandığını belirten Başkan Soylu, “Buralarda çalışan personellerin Ceylanpınar’a yerleşmesiyle oluşan ilçemizde nüfusumuz sürekli artıyor. Artan nüfusun da doğal olarak ihtiyaçlarına yetişmek için kaynağa ihtiyaç duyuluyor. Bir de Suriyeli konuklarımızı dahil edersek, bunun neden olduğu sosyo ekonomik sorunlarla baş etmek için elimizden gelen çabayı harcıyoruz” dedi.

Yöre halkına çağdaş yaşam ortamları sunacak TİGEM’e ait alanla ilgili tahsis çalışmalarının tamamlanmasının halkın huzuru ve refahı açısından büyük önem taşıdığını, çalışmalar tamamlandığında yeni bir şehir doğacağının altını çizen Başkan Soylu, şunları kaydetti:

“İlçemizin ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Binlerce insanımız günübirlik kazandıkları ile geçimini sağlıyor.  İlçemizde şu anda bir buğday pazarı bile yok. Otogar yok, Galericiler Sitesi yok. İnsanlarımız evlerinden oto alım satımı yaparak ticaretini yürütmeye çalışıyor. Hatta ilçemizde bir mezarlık bile yok. Mevcut mezarlığın doluluk oranı yüzde 98’e ulaşmış durumda. 

Bu projecimiz için 97 dönümlük alan var ve o alanı mezarlığa tahsis edeceğiz. Viranşehir Çadır kenti içerisinde kalan alanda ise Organize Sanayi Bölgesi planımız var. Yaşam alanları projemiz var. Bunun yanı sıra bir de Millet Bahçesi ile 450 dönümlük spor kompleksi projemiz var.”

Başkan Soylu, bu alanın tahsisi ile ilgili yazışmaların devam ettiğini belirterek, “Yeşili bol olan yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. İlçemiz güzel bir ilçe ve bu projemiz mevcut güzelliği taçlandıracak. Özetle söylemek gerekirse Kepez Projesi, Ceylanpınar’ımızın Karaköprü’sü olacak” diye konuştu.