Başkan Yavaş, Dijital Hayvanat Bahçesini Başkentteki büyükelçilere tanıttı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Dijital Hayvanat Bahçesi’ni Başkentte görev yapan büyükelçilere tanıttı.

YAŞAM 7.03.2024 19:09:30 95 0
Başkan Yavaş, Dijital Hayvanat Bahçesini Başkentteki büyükelçilere tanıttı

Ziyarete açıldığı 3 Şubat tarihinden bu yana 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan Dijital Hayvanat Bahçesinin bu seferki konukları Başkentte görev yapan büyükelçiler oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın düzenlediği Dijital Hayvanat Bahçesi organizasyonuna; Sri Lanka, Lüksemburg, Yeni Zelanda, Macaristan, Tayland, Kırgızistan, Singapur, Panama, Dominik Cumhuriyeti, Filipinler, Bulgaristan, Ukrayna, Poland, Peru, Bangladeş, Hollanda, Slovakya, Venezuela, Kosta Rika, Gürcistan, Afganistan, Zimbabve, Pakistan, Guatemala, Uruguay, Hırvatistan ve El Salvador ülkelerinin büyükelçileri katıldı.

“Dünyanın en ileri teknolojileri kullanıldı”

Çocuklara hayvanlar alemini tanıtmak ve doğa sevgisini kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Dijital Hayvanat Bahçesi’ni tanıtan Başkan Yavaş, “Alanında bir ilk olan Dijital Hayvanat Bahçesi’nde dünyanın en ileri teknolojileri kullanılmıştır. Projede; el uzatıldığında karşıdaki canlıya temas edebilme duygusunu oluşturan, etkileşimli ‘Hyper 3D’ sistemler, dünyanın en üstün hologram teknolojisi ile oluşturulan, canlılarla gerçek doğa objelerini birleştirerek gerçeğe en yakın deneyimi sunan ‘Mixed Reality’ sistemler, 8K çözünürlük ve ultra yüksek kontrast verebilen ‘Hyper 3D Screen’ sistemler ile ‘AR Cloud’ teknolojili sistemler yer almaktadır” dedi.

El Salvador Büyükelçisi Hector Enrique Jaime Calderon Dijital Hayvanat Bahçesi ile ilgili, “Hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. Gerçekten çok etkileyici. Çocuklarımı da buraya getireceğim. Biliyorum ki çok heyecanlanacaklar” ifadelerini kullandı.

Hayvanat bahçelerinin böyle dijitalleşmesinin çok yenilikçi bir yaklaşım olduğuna dikkat çeken Hollanda Büyükelçisi Joep Wijnands, “Hayvan dostu bir yaklaşım. Hayvanları kafese tıkmıyor ama gerçek hayvan görüyormuşuz gibi bir etki yaratıyor. Sadece çocuklar için değil yetişkinler için de çok farklı şeyler öğrenebilecekleri bir yer” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı