Başkan Yavaş: ''Ankara'da yarış sona erdi''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamamlılarla iftar sofrasında buluştu.

GÜNCEL 22.03.2024 12:46:07 62 0
Başkan Yavaş:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamlılarla iftar sofrasında bir araya geldi.

“Ankara’da herkes kararını verdi, herkes görüyor ki yarış sona erdi.” diyen Başkan Yavaş, belediye meclisinde çoğunluk sağlamaları gerektiğine dikkat çekti. 

Önceki dönemlerde açık açık söylenen “Nereden en fazla oy alacağız, ilk önce oraya hizmet edeceğiz.” sözlerini anımsatan Yavaş, Çubuk ilçesinden az oy almasına rağmen dağını, taşını sıcak asfaltla buluşturduğunu belirtti. Yavaş, “Kızılcahamam'ın da tamamını yapacağım. Ankara’da grup yollarının tamamını inşallah sıcak asfaltla bitireceğim.” dedi.

Yavaş göreve geldiğinde Ankara’da 232 köyde kanalizasyon olmadığını ve bunlardan 170’ini yaptıklarını kaydederek kalan 50 kanalizasyona ilişkin, “Pandemiden dolayı ekonomik kriz olunca hükümet müteahhitlere yüzde 15’i geçmediyse feshetme hakkı tanıdığı için feshedildiği için kaldı. Şimdi yeniden ihale edildi.” açıklamasını yaptı.

Mansur Yavaş belediyeciliğinin bütün Türkiye'yi sardığını ifade eden Yavaş “En büyük projem Başkent Kart’tır” diyerek, ihtiyaç sahibi aileler ve çocukları ile 34 bin emekliye desteklerini anlattı.

Yavaş, “Her şeyimiz açık” diyerek son zamanlarda gündemde olan mal varlığı tartışmalarına da değinerek şunları söyledi:

“1999 yılında Belediye Başkanı olduğumdaki banka hesabım dahil bugüne kadar bütün banka hesaplarını zaten inceliyorlardır değil mi? Dört dönemdir adayım. Bir açık aramaz mı bunlar? Tarzları bu. Hepsini izleyebilirler, hiçbir şey saklamıyorum. Belediyenin hesaplarını da açıklıyorum. Bundan sonra bütün kamu yöneticilerinin açıklaması için kendim emsal teşkil etmek istiyorum. Yeter artık kişiler arasındaki bu adaletsiz dağılım.”

Hibya Haber Ajansı