Başkan Soyer'den Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’ne ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi iş birliği ile yakında hizmete alınacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’ni ziyaret etti.

YAŞAM 26.03.2024 16:16:58 58 0
Başkan Soyer

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi ortaklığıyla geçen yıl Yenikale Mahallesi’nde temeli atılan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nde sona gelindi.

İzmir’in “Yeşil Şehir Eylem Planı” doğrultusunda 7 bin metrekarelik yeşil alana ek sosyal tesisleriyle yaklaşık 12 bin metrekarelik alana kurulan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi, Narlıdere’nin en büyük sosyal donatı alanı olacak.

Proje ilişkin bilgi veren Başkan Soyer, “Bu Yaşam Vadisi, Narlıdere ilçemizin en büyük rekreasyon alanı. Yürüyüş ve bisiklet yolları, salonları, etkinlik alanları ve kafeteryalarıyla, her şeyiyle dört dörtlük bir rekreasyon alanı. Büyükşehir belediyesi olarak projenin yaklaşık yüzde 75’ini üstlenerek 50 milyon TL'nin üzerinde bir destek verdik.” diye konuştu.

İlçede çevre kalitesinin artırılmasına ve ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlayan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi, 7 bin metrekare yeşil alan ve bisiklet yolu, 300 metrekare çok amaçlı salon, bin 300 metrekare sosyal alan, 8 adet yeme-içme alanı ve kafeterya, dernekler için özel ayrılan bölümler, bin metrekare açık etkinlik alanı ve 30 araçlık otoparka sahip. Narlıdere Metrosu’nun 100.Yıl Şehitlik ve Narlıdere İtfaiye duraklarının tam ortasında kalan Yaşam Vadisi, sadece ilçe için değil tüm İzmirliler için cazibe merkezi olacak. Yüzde 75'ini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yüzde 25'ini ise Narlıdere Belediyesi'nin üstlendiği proje 56 milyon 770 bin TL’lik yatırımla tamamlandı.

Hibya Haber Ajansı