Başkan Soyer: İzmir’i depreme dirençli hale getirmek için 5 yıldır çalışıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’i depreme dirençli hale getirmek için 5 yıldır çalıştıklarını bildirdi.

GÜNCEL 13.03.2024 11:06:25 52 0
Başkan Soyer: İzmir’i depreme dirençli hale getirmek için 5 yıldır çalışıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir’i depreme dirençli hale getirmek için 5 yıldır çalıştıklarını belirterek, kent bütününde yapı envanteri projesi başlattıklarını ve Bayraklı ile Bornova’da 100 bin binanın deprem kirlik karnesini çıkarttıklarını ifade etti.

30 ilde talebe dayalı yapı ön inceleme çalışması başlattıklarını ve bu çalışmaya devam ettiklerine değinen Başkan Soyer, “Denizdeki ve karadaki tüm fay hatlarını inceledik.  Deniz tabanından karot örnekleri alarak tsunami riskini çıkardık.  Mikrobölgeleme çalışmaları ile 37 bin 980 metre sondaj yaptık.” dedi.

Başkan Soyer, uluslararası nitelikte Egeşehir Yapı ve Zemin Laboratuvarı’nı kurduklarına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

Belediyemizin garantörlüğünde, yüzde 100 uzlaşı ve yerinde kentsel dönüşüm modelini şehrimizin 6 bölgesinde sürdürüyoruz. Türkiye'de ilk defa hayata geçirdiğimiz Halk Konut ile depremzede vatandaşlarımızı kendi evlerinin müteahhidi yaptık. Şehir bütününe yayılmış 2 bin 425 toplanma alanı ile 30 barınma alanının altyapısını düzenledik.”

Hibya Haber Ajansı